Od 5. do 11. kolovoza Tjedan vrsnih filmova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je program P. S. Pula - Kaštel, nastavak 64. Pulskog filmskog festivala, filmski program koji će se održati na Kaštelu od 5. do 11. kolovoza. O programu su govorili ravnateljica festivala Gordana Restović, voditeljica produkcije filmskog festivala Nataša Šimunov te ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac.

Kvalitetni europski i svjetski filmovi

- Zadovoljni smo što ćemo predstaviti tjedan dana vrsnih filmova, od subote, 5. kolovoza pa sve do petka 11. kolovoza, a prema odabiru i selekciji umjetničkog ravnatelja Zlatka Vidačkovića. Filmovi tematski zadiru u sve žanrove i imaju posebnu težinu i autorsku poruku. To je prigoda da se pulskoj publici predstave kvalitetni europski i svjetski dugometražni igrani filmovi, jake dojmljivosti i visoke vrijednosti, kazala je Restović.

Domaćin konferencije za novinare održane na Kaštelu, ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac, kazao je da mu je posebno drago da u ovogodišnjoj, nikada bogatijoj ponudi kulturno-umjetničkih programa na Kaštelu, Pula Film Festival sudjeluje s tako kvalitetnom filmskom ponudom.

Premijera pod zvjezdanim nebom

Producentica Festivala Nataša Šimunov rekla je da se radi o izuzetno priznatim i cijenjenim filmovima koji su nagrađivani na prestižnim festivalima, a od 5. do 11. kolovoza očekuje ih premijera pod zvjezdanim nebom pulskog Kaštela.

- Festival u subotu, 5. kolovoza u 21.30 sati otvara češka drama/komedija "Baka na ledu", gdje će doći do izražaja prepoznatljiv češki humor, a nakon toga slijedi španjolski triler "Čovjek s tisuću lica". Svake večeri prikazivat će se dvije filmske projekcije, prva počinje u 21.30 sati, a druga nakon nje. Najavljujemo i dolazak redatelja nagrađivanog filma 'Kralj Belgijanaca" Petera Brosensa s članovima filmske ekipe koji će osobno predstaviti ovo ostvarenje 9. kolovoza, kazala je Šimunov.

Restović i Šimunov posebno su naglasile i projekciju filma "Panta rei" Ljubiše Samardžića na programu 11. kolovoza u 21.30 sati.


Ulaznice po 15 kuna

Cijene ulaznica iznose 15 kuna po filmu i mogu se kupiti na prodajnim mjestima Kaštel od 5. do 11. kolovoza od 19.30 sati do ponoći, u Kinu Valli tijekom radnog vremena kina te putem interneta na www.kinovalli.net i www.pulafilmfestival.hr.  (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter