Od 4. srpnja direktni letovi prema Splitu i Osijeku

Uskoro do Splita i Osijeka avionom (M. MIJOŠEK)
Uskoro do Splita i Osijeka avionom (M. MIJOŠEK)

Pulska Zračna luka ove godine očekuje oko 400 tisuća putnika, a kako bi dosegli tu brojku, u ovu su sezonu krenuli vrlo ambiciozno uvevši niz novih međunarodnih linija. Osim direktnih letova prema brojnim europskim destinacijama, novost je što će se  iz Pule od idućeg tjedna moći direktno putovati i prema Splitu i Osijeku. Letovi startaju u ponedjeljak, 4. srpnja, a iz Pule će se prema Dalmaciji i Slavoniji moći letjeti ponedjeljkom i petkom sa zrakoplovnom kompanijom Trade Air. Radi se, naime, o drugoj domaćoj zrakoplovnoj tvrtci koja već održava letove dva puta dnevno na relaciji Osijek - Zagreb i to cijelu prošlu godinu.

Ovu će vijest zasigurno s veseljem dočekati svi oni stanovnici Istre koji na odmor vole "potegnuti" do Dalmacije, ili dalmatinskih otoka, i to ponajviše zbog cijene avionske karte koja je daleko prihvatljiva nego što bi recimo trebalo izdvojiti za gorivo i cestarinu do Splita. Naime, trenutna cijena leta je 377 kuna i u sebi sadrži sve pristojbe.

- Ove su linije vrlo značajne, jer ćemo sada uz Zagreb i Zadar s kojima smo povezani svakodnevno, dobiti i vezu s Osijekom i Splitom. Linija će prometovati dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, no vrlo je važno napomenuti da je ova linija predviđena za prometovanje tijekom cijele godine, dakle i zimi, kazao je direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo.

Tvrdi da je uvođenjem ove dvije nove linije Pula dobila mnogo bolju povezanost sa svim domaćim destinacijama, jer uz ove dvije, već je povezana i jednom tjedno s Dubrovnikom ali samo preko sezone.

- Budući da se radi o cjelogodišnjem prometu, uvođenje novih domaćih linija svakako će imati utjecaja i na naše brojke vezane uz dolazak gostiju, a sam broj putnika ovisit će, naravno, o interesu za ove dvije destinacije, kazao je Radmilo.

Karta za Split ili Osijek se može kupiti preko web portala Croatia Airlinesa, ili u putničkim agencijama, no potrebno je naglasiti da Croatia Airlines nije prijevoznik, već se domaćem prijevozniku Trade Air.

- Ova linija je u sustavu potpora Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, potvrdio nam je generalni direktor spomenute zrakoplovne tvrtke Marko Cvijin, rekavši da će let iz Pule do Splita trajati oko sat vremena, a putnici će se prevoziti zrakoplovom Jettrim 32 britanske proizvodnje, u kojem ima 19 sjedišta. Također, potvrđuje da će se cijene karata kretati od početnih 200 kuna pa na više.

Cvijin je naglasio da su potpuno privatna hrvatska firma te da su prije tri mjeseca kupili prvi Airbus 320 koji se sprema za početak letenja. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter