Od 16. do 20. studenog Dani dječjeg filma u Kinu Valli

Tanja Miličić, Slavica Ćurković, Katja Rabar i Majkl Mikolić  (V. B.)
Tanja Miličić, Slavica Ćurković, Katja Rabar i Majkl Mikolić (V. B.)

Na konferenciji za novinare u kinu Valli jučer je predstavljen program dana dječjeg filma "Pulica u kaputu", koja je došla do svog drugog izdanja. Program su predstavili članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala Tanja Miličić, direktorica Monte Librića Slavica Ćurković te glumci i lutkari Teatra Naranča Majkl Mikolić i Katja Rabar.
 
- Iznimno smo ponosni što već drugu godinu zaredom predstavljamo jesenju inačicu filmskog programa namijenjenog najmlađima. Od 16. do 20. studenog u kinu Valli bit će prikazano 11 dugometražnih i isto toliko kratkometražnih filmova, od kojih će čak dvadeset biti premijerno prikazano u Hrvatskoj. Službeno otvorenje programa na rasporedu je u srijedu, 16. studenog u 8.30 sati u kinu Valli, kada će biti upriličen i nastup mladih talentiranih gitarista OKUD-a Istra Demetre Cerović i Gabriela Radovića pod mentorstvom Alexa Nadišića. Jutarnje su projekcije rezervirane za vrtiće i škole i već su u cijelosti popunjene, dok su poslijepodnevne projekcije namijenjene djeci u pratnji obitelji, prijatelja i drugih. I ove će se godine održati jednodnevna dvosatna radionica izrade filmske knjige Flip book pod vodstvom Vibora Juhasa, kazala je Miličić.
 
Ovogodišnja Pulica je, kako je rečeno na konferenciji, osmišljena kao mjesto gdje će najmlađima biti ponuđeni dodatni sadržaji. Direktorica Monte Librića Slavica Ćurković ističe da će u prostorima kina Valli biti prava pop-up knjižara s najnovijim izdanjima književnosti za djecu, a Gordana Trajković, odnosno popularna Baka Librić čitat će priče za laku noć.
 
- To su posebne, poetične priče, i drago nam je da se Pulica u kaputu tematski tako proširila, da će se tu predstaviti i kazališni i književni sadržaji, kazala je 
Ćurković.
 
Majkl Mikolić i Katja Rabar u ime Teatra Naranča kazali su da će se ovo kazalište predstaviti dvjema kazališnim predstavama, "Zlatokosom" i "Cvilidretom", a riječ je o lutkarskim predstavama koje će biti odigrane u subotu 19. i u nedjelju 20. studenog u podne u foajeu kina.
 
- "Zlatokosa" je nešto drukčija kazališna predstava, to je lutkarska predstava, ali bez paravana, i nadam se da će biti zanimljiva djeci kao i odraslima. To je 
diplomski rad koje smo Petra Kraljev, Ines Zmazek i ja obranile na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, kazala je Rabar.
 
- Sa željom da u sklopu Pulice u kaputu uključimo što veći broj djece i produbimo suradnju s odgojno-obrazovnim ustanovama, pozvali smo pulske dječje vrtiće da potaknu svoje mališane da nacrtaju svoj omiljeni lik iz crtića. Radovi će biti izloženi u foajeu kina Valli. Za uređenje kinoprostora zaslužna je Škola 
za primijenjenu umjetnost i dizajn, rekla je Miličić.
 
Inače, treba napomenuti da su sve projekcije, kao i predstave besplatne, a cjelokupan je program dostupan u prigodnim publikacijama te na internet stranicama kina Valli. (V. BEGIĆ)
 
 
 
 
 - 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter