Očuvati brend Istre kao sigurne destinacije

Sjednica Stožera civilne zaštite (N. LAZAREVIĆ)
Sjednica Stožera civilne zaštite (N. LAZAREVIĆ)

U prostorima Istarske razvojne agencije održana je sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije, na kojoj  je analizirano stanje lanjske turističke sezone te su predstavljene smjernice i priprema civilne zaštite za ovu turističku godinu. Načelnik stožera Dino Kozlevac na početku je pojasnio da je promjenom zakonske regulative prestao postojati sad već bivši Stožer zaštite i spašavanja koji je sad postao Stožer civilne zaštite. Rekao da su se na sjednici okupili predstavnici turističkih kuća kako bi se donijela ocjena o sigurnosti unutar turističkih kampova i naselja kojima upravljaju.

- Što se tiče pitanja sigurnosti, prošla je godina bila uspješna i svi su zajedno dali svoj doprinos da se turisti i građani u Istri osjećaju sigurno. Tu prvenstveno mislim na mjere sigurnosti unutar naselja i kampova, ali i unutar službi koje djeluju u sklopu gradova i općina. Još je jedna sezona pred nama i mogu reći da će kompletan sustav zaštite koji u Istri objedinjuje oko tri tisuće ljudi, biti spreman. Također, turističke kuće će dati svoj maksimum u tehničkom i organizacijskom smislu unutar svojih naselja da se gosti osjećaju sigurno te da u Istri imaju istu razinu zaštite kao što imaju u svojim matičnim zemljama - kazao je Kozlevac.

Naglasio je da je cilj maksimalno očuvati brend Istre kao sigurne destinacije jer, kako je rekao, dovoljan je jedan pogrešan korak da se to naruši.

Na sjednici su sudjelovali i predstavnici Valalte, Maistre, Bina Istre, Javne ustanove Park priroda Učka, Lovačkog saveza, pulske bolnice, Zračne luke Pula, policije, Crvenog križa, Istarskih domova zdravlja i županijskog Zavoda za javno zdravstvo. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter