Ocu monstrumu prijeti 40 godina robije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred Županijskim sudom u Puli podignuta je optužnica protiv ?ure ?urica (45) iz Rovinja, oca monstruma koji je 20. svibnja ove godine oko 15.30 sati u svom stanu u Ulici Angela Zulianija u Rovinju ugušio svog devetogodišnjeg sina Luku. Prema optužnici, ?uric je malenog Luku uhvatio rukama za vrat i snažno ga stiskao sve dok dijete nije izdahnulo.

?uric je optužen za teško ubojstvo prvenstveno jer je rijec o zlocinu pocinjenom nad djetetom. Ocu ubojici produljen je pritvor koji mu je odreden zbog osobito teških okolnosti pod kojima je pocinio nezapamcen zlocin, te da na slobodi ne bi ponovio kazneno djelo. ?uric ima još jedno dijete, 17-godišnju kcerku. Ne bude li proglašen neubrojivim za djelo za koje ga se tereti, prijeti mu maksimalno 40 godina robije. No na koji ce se nacin okoncati sudski proces, uvelike ce ovisiti o nalazima vještaka psihijatrijske struke.

Teško ubojstvo dogodilo se u ?uricevom stanu, koji je pak smješten u bivšem odmaralištu beogradskog Celika u neposrednoj blizini Lukine osnovne škole. Mali je Luka, naime, nakon izlaska iz škole posjetio oca ?uru. Buduci da se dulje vrijeme Luka nije javljao majci, ona ga je sama išla potražiti kod oca. Medutim, vec je bilo kasno, majka je Luku pronašla kako nepomicno leži u stanu i pozvala pomoc. No, unatoc brzoj lijecnickoj intervenciji i reanimaciji, Luka je preminuo.

?uric je dugo godina ima problema s alkoholom, a iako je bio radno sposoban, nije bio zaposlen, tako da je od rovinjskog Centra za socijalnu skrb povremeno tražio jednokratne novcane pomoci. ?uric je u programu Centra bio nakon rastave braka sa Lukinom majkom Katicom. Bio je ljut na nju, vrijedao ju je, i cinilo se da svu agresiju usmjerava upravo prema njoj. Vodio je neuredan život, a u lipnju prošle godine Centar je zajedno s majkom podnio zahtjev Opcinskom sudu u Rovinju da se ?uricu zabrani susret s djecom.

 


Podijeli: Facebook Twiter