Ocu i kćeri 15 g. za sudjelovanje u plaćenom ubojstvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mario i Ana Pečaver iz Selca osuđeni su nepravomoćno svaki na 15 godina zatvora zbog sudjelovanja u naručenom ubojstvu bogatog crikveničkog poduzetnika Ljube Novaka. 

Ubojstvo se dogodilo 1995. godine, a tek sedam godina nakon zločina, uz pomoć ubačenog "pouzdanika" policija je otkrila neke od počinitelja. 

Iako su žena ubijenog, plaćeni ubojica i pomagač već desetak godina u zatvoru, u međuvremenu je otkriveno da pravda nije do kraja zadovoljena da postoji i neotkriveni glavni mozak zločina, ljubavnik žrtvine žene Mario Pečaver iz Selca, a da je u pripremanju zločina sudjelovala i njegova kći Ana. To se saznalo tek zadnjeg dana prvog suđenja kad je progovorio optuženi Krešimir Luketić kojeg su u sve uvukli Pečaveri, odnosno njegova tadašnja djevojka Ana Pečaver na nagovor njenog oca. 

Na osnovu tih novih dokaza Vrhovni sud dozvolio je obnovu postupka za Pečavare, no osumnjičeni su nestali. Ana je navodno u Americi, a za njenog oca se ne zna. Dosadašnji pokušaji za uhićenje ovo dvoje optuženih nisu uspjeli pa im se sudilo u odsutnosti. (I. MIKULIČIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter