Ocjene zaposlenima u gradskoj upravi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujski su vijecnici donijeli odluku o kriterijima i nacinu ocjenjivanja službenika i namještenika, što bi trebalo poboljšati rad gradske uprave. Svrha ocjenjivanja je poticanje zaposlenika da ucinkovito obavljaju svoje zadace te utvrdivanje njihova doprinosa u obavljanju poslova, kao kriterija za nagradivanje i napredovanje u službi.

Službenike ce ocjenjivati procelnici i upravitelji, a procelnike gradonacelnik. Ocjene trebaju biti donesene svake godine najkasnije do 31. ožujka za prethodnu godinu. Oni koji dobiju ocjenu «ne zadovoljava» bit ce upuceni na dodatno strucno osposobljavanje ili premješteni na drugo radno mjesto, a s dvije takve ocjene uzastopce prestaje im radni odnos. S druge strane, «odlicnima» gradonacelnik može dodijeliti jednokratnu stimulaciju u iznosu od 20 posto njihove osnovne place isplacene za prethodni mjesec.

Odluka se temelji na Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i podrucnoj (regionalnoj) samoupravi, kojim je propisana obaveza ocjenjivanja, i to s «odlican», «vrlo dobar», «dobar», «zadovoljava» i «ne zadovoljava». Gradsko vijece je odredilo kriterije prema kojima ce se ono obavljati - strucnost, kreativnost i samoinicijativnost, kvaliteta i opseg obavljenih poslova, pridržavanje zadanih rokova te poštivanje službene dužnosti.


Podijeli: Facebook Twiter