Ocitujte se o razrješenju Novak Srzic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nažalost, nemamo kvorum", kazao je predsjednik Programskog vijeca HRT-a Zvonko Milas nekolicini vijecnika koji su  došli do Prisavlja, pa zakljucio sjednicu prije nego što je i zapocela. No, dio clanova Vijeca ipak je uspio privremenom Ravnateljstvu HRT-a uruciti otvoreno pismo u kojem se od Ravnateljstva zahtjeva da konacno daju svoje mišljenje o pokrenutom postupku razrješenja glavne urednice Informativnog programa Hloverke Novak Srzic, kako bi Vijece moglo u demokratskoj proceduri donijeti zakljucke o razrješenju.

Podsjetimo, Ravnateljstvo se još nije ocitovalo pravdajuci se cekanjem na ocitovanje Novak Srzic. No, glavna urednica je i dalje na bolovanju, ocitovanja nema, a Ravnateljstvo, stoji medu ostalim u pismu, postupanjem suprotno zakljuccima Vijeca preuzima na sebe svu odgovornost za posljedice vrlo lošeg stanja na HRT-u. Marina Škrabalo je, medutim, navela i razlog više za cim bržim ocitovanjem Ravnateljstva o eventualnom razrješenju glavne urednice Informativnog programa.

- Ima više indicija da glavna urednica za vrijeme bolovanja indirektno utjece na uredivanje programa, kazala je Marina Škrabalo.

Pritom je, kao dokaz te tvrdnje, pokazala i dopis napisan 14. prosinca kojim Novak Srzic odvjetnika, sociologa Darka Petricica, obavještava da njegov demanti nece biti emitiran. Dokaz je to, ne dvoji Škrabalo, da se glavna urednica za bolovanja ocituje o pitanjima koja joj odgovaraju, dok se o razrješenju ocitovati ne može. Ubrzo se, medutim, oglasio i zamjenik glavne urednice Informativnog programa Dražen Majic, te joj je stao u obranu tvrdeci kako se na mjestu gdje je trebao stajati njen potpis, potpisao on.

Što potpisom, što telefonskom suglasnošcu, iza otvorenog pisma su stali Sanja Modric, Marina Škrabalo, Dragan Crnogorac, Damir Grubiša i Hašim Bahtijari. Predsjednik Zvonko Milas nije imao tu potrebu, baš kao što potrebu za komentarom pisma nije imao ni prozvani v. d. glavnog ravnatelja Josip Popovac. Vijece se još jednom strogo podijelilo, ili, kako rece Hašim Bahtijari, ocito je da ovo pismo reprezentira zabrinutost samo dijela Vijeca. Nastavak sjednice zakazan je za 28. prosinca.

Saznajemo da zaposlenici HRT-a, valjda prvi put, nece dobiti božicnicu, a Ravnateljstvo je odluku vec donijelo, pravdajuci se krizom.


Podijeli: Facebook Twiter