(O)čisti Kamenjak pa se kupaj besplatno

Obitelji do besplatne ulaznice za Kamenjak mogu doći i sudjelovanjem na jednoj radnoj akciji (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Obitelji do besplatne ulaznice za Kamenjak mogu doći i sudjelovanjem na jednoj radnoj akciji (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Druga ovogodišnja radna akcija čišćenja Kamenjaka održat će se sutra u 8.30 sati. Okupljanje sudionika je u 8 sati u Javnoj ustanovi Kamenjak. Potrebno je ponijeti rukavice, prikladnu odjeću i obuću te vodu, a nakon čišćenja organiziran je ručak. Čistit će se šume i travnjaci. U slučaju kiše akcija se odgađa za sljedeći vikend.

Na prošloj radnoj akciji sudjelovalo je 150 osoba, i to najviše Puljana, ali i posjetitelja Kamenjaka iz Rijeke i Zagreba. Čistio se Gornji Kamenjak na području gdje će se oformiti edukativno-didaktička šetnica namijenjena slijepim i slabovidnim osobama. Očišćena je šuma oko kapelice sv. Majke Božje Lourdske, puteljak koji vodi prema špilji na Gradini te područje iznad uvala Njive i Portić.

Sudionici radne akcije bit će nagrađeni besplatnom ili povoljnijom godišnjom ulaznicom za zaštićeno područje Donji Kamenjak i medulinski arhipelag. Osobe koje sudjeluju na dvije radne akcije imaju pravo na besplatnu godišnju kartu, koja se odnosi samo na jedno vozilo, a sudjelovanje na jednoj akciji donosi pravo na ulaznicu s 50 posto popusta, odnosno po cijeni od 125 kuna. Obitelji, pak, sudjelovanjem na samo jednoj akciji ostvaruju pravo na besplatnu ulaznicu.

Cijena godišnje karte za ulazak na Kamenjak iznosi 250 kuna, mještani općine Medulin plaćaju 150 kuna, a stanovnici Premanture ulaze besplatno.

Naplata ulaza počinje posljednjeg vikenda u travnju, a ovogodišnja novost je uvođenje povoljnijih tjednih i mjesečnih karata te automatizirane naplate na ulazu Paredine. Od ravnatelja Javne ustanove Nevena Iveše saznajemo da još nisu poznate cijene karata jer je cjenik u izradi. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter