Očišćeni neprimjereni grafiti s groblja

Danas su sa središnjeg križa na pulskom groblju očišćeni kukasti križevi i slovo "U" (M. ANGELINI)
Danas su sa središnjeg križa na pulskom groblju očišćeni kukasti križevi i slovo "U" (M. ANGELINI)

Kukasti križevi i slovo "U" koji su na Uskrsni ponedjeljak osvanuli na Centralnom križu poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na gradskom groblju danas su očišćeni. Kako smo doznali od direktora Monte Gira Darka Buršića neprimjereni grafiti očišćeni su pomoću čelične četke i pjeskarenja.

S kamene ploče, inače vrijedne šest tisuća kuna, i podnožja križa uklonjeni su u potpunosti dok se na križu i dalje naslućuju obrisi ovog nedjela pa će on biti ili još jednom čišćen ili će se prebojati bijelom bojom.

Na neprimjereno znakovlje na groblju reagirali su i iz pulskog HDZ-a.

"Oštro osuđujemo neprimjereno znakovlje koje je osvanulo na Uskrsni ponedjeljak na centralnom križu pulskog groblja podignutom u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu. Istra je u Domovinskom ratu imala najveći odaziv na mobilizaciju koji nije bio uvjetovan ideološkim razlozima.

Pula se deklarira kao tolerantan grad koji slijedi multikulturalnost, no ovakvim istupima dokazuje se veoma loša poruka ciljanog vandalizma koja samim znakovljem dobiva drugačiju dimenziju", vele u priopćenju Hrvatske demokratske zajednice kojeg potpisuje predsjednik gradskog odbora HDZ-a grada Pule Zrinko Kajfeš.

U svom priopćenju navode i nadu da će nadležne službe i istražni organi pronaći počinitelje te spriječiti daljnje širenje ovakvih provokacija. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter