Ocijenjena malvazija iz šest zemalja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 215 malvazija iz šest zemalja ocijenjeno je u utorak na natjecateljskom dijelu Svijeta malvazija, izdvojene manifestacije koje se održava zajedno s Vinistrom.

Na natjecanju su sudjelovala iskljucivo buteljirana vina dobivena od sorti malvazije, a o njihovoj kvaliteti odlucivalo je 35 domacih i stranih ocjenjivaca - sommeliera, strucnjaka iz podrucja enologije i novinara.

Na ovogodišnji je natjecaj stigao veci broj uzoraka nego lani, cime je potvrden interes domacih i inozemnih vinara za ovaj istarski dogadaj, jedan od desetak slicnih natjecanja u svijetu.

Manifestacija se odvija prema pravilima Medunarodne organizacije za vinovu lozu i vina (OIV) koja je ove godine postala njenim pokroviteljem i ciji pravilnik ocjenjivanja slijedi.

- Za Hrvatsku je korisno što se odlucila na ovaj nacin otvoriti prema medunarodnoj sceni. Ovo je moje drugo natjecanje Svijet malvazija. Naravno, treba raditi na daljnjem razvoju natjecanja, no njegov pocetak itekako obecava, izjavio je Michele Borgo, predstavnik OIV-a.

Rezultati natjecanja i dodjela priznanja najboljima održat ce se prvog dana izložbe Vinistra, 29. travnja u poreckoj sportskoj dvorani Žatika.


Podijeli: Facebook Twiter