Očevid potvrdio: Koviljka Radosavljević je ubijena


Nakon obdukcije i očevida utvrđeno je da je 72-godišnja Puljanka Koviljka Radosavljević, čije je tijelo u utorak iza 21 sat pronađeno u njezinom stanu na trećem katu zgrade u Dobrilinoj 4, ubijena.

Dosad provedene dokazne radnje policije i Županijskog državnog odvjetništva potvrdile su nasilnu smrt, ali ne i točan uzrok pa je temeljem naloga odvjetništva naložen niz vještačenja koja će se provesti u Zagrebu. Zasad nije poznato kada je žena ubijena no izvjesno je da zločin nije počinjen vatrenim oružjem te će pravi uzrok, kao i vrijeme njezine smrti biti poznat tek nakon obavljenih vještačenja.

Posjetimo, tijelo žene pronađeno je u njezinom zaključanom stanu u utorak nakon 21 sat, odnosno nakon što su dvije Puljanke s kojima je Koviljka običavala odlaziti u šetnju podijelile svoju zabrinutost za prijateljicu sa susjedom što živi u stanu ispod njezinog.

Koviljku prijateljice nisu vidjele još od proteklog petka no susjeda kojoj su se obratile s njom je posljednji put razgovarala mobitelom u nedjelju oko 19 sati. Budući da 72-godišnjakinja nije imala djece ni druge obitelji u Puli koja bi ju obilazila ili kontaktirala prilično je neizvjesno kada je Puljanka ubijena jer su hitna pomoć i policija alarmirani tek u utorak nakon 21 sat.

Mrtvozornik koji je pozvan da pregleda tijelo te večeri nije mogao utvrditi uzrok smrti pa je državno odvjetništvo naložilo obdukciju koja je u srijedu otkrila da je riječ o nasilnoj smrti, premda se posumnjalo i u samoubojstvo.

No, očito je patolog pulske detaljnijim pregledom tijela naišao na tragove koji su pobudili sumnju u nasilnu smrt. Tako je očevid u stanu u Dobrilinoj 4 obavljen u srijedu i u konačnici potvrdio da je riječ o ubojstvu.

Nitko od osoba s kojima smo razgovarali nije primijetio nikog nepoznatog da prolazi zgradom proteklih dana, a Koviljku nitko nije obilazio. Da se nešto dogodilo ženi koja je nedavno doživjela moždani udar i bolovala od dijabetesa pomislila je i njezina susjeda iz stana ispod njezinog kojoj je bila sumnjiva cjelodnevna tišina i izostanak bilo kakvih zvukova iz Koviljkinog stana.

Otkriće da je žena u njihovoj zgradi ubijena šokirala je stanare Dobriline 4 kao i ostale Puljane koji s nevjericom iščekuju ishod istrage i pronalazak ubojice. Mnogi se također pitaju koji bi mogao biti motiv ubojstva 72-godišnje udovice koja je u zgradu u Dobrilinoj uselila davne 1968. godine sa suprugom koji je radio u vojsci. (M. KOŠTA; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter