Očekujem da će Rijeka protiv nas malo kalkulirati što nam može biti prednost


Kad smo tijekom rekapitulacije domaćeg ogleda s Osijekom zatražili od Darka Raića Sudara da se malo osvrne na ono što slijedi, a to je gostovanje na Rujevici, trener nogometaša Istre 1961 ustvrdio je kako je riječ o najlakšoj i najtežoj utakmici istovremeno na kojoj njegovi puleni, jednostavno, nemaju što za izgubiti. Rijeka je, po njemu, trenutačno najkvalitetnija momčad u Prvoj HNL i bilo kakav pozitivan rezultat kojeg "zeleno-žuti" protiv nje izvuku, bit će "puna šaka brade". Nakon nekoliko odrađenih treninga i nekoliko prospavanih noći, kormilar pulskog prvoligaškog broda nije promijenio mišljenje.

- Radujem se utakmici s Rijekom, koja je već u uvodnom dijelu sezone potvrdila da je najkvalitetnija hrvatska momčad. Svjestan sam da će nam se puno stvari trebati sutra poklopiti želimo li ostvariti pozitivan rezultat, morat ćemo odigrati jako dobru utakmicu i pritom u određenim trenucima imati i malo sreće, ali to ne znači da ćemo na Rujevici biti bez ikakve šanse - rekao je trener Istre 1961 Darko Raić Sudar, koji šansu svoje momčadi vidi u utakmici koja Riječane očekuje četiri dana nakon sraza s njegovim pulenima, uzvratnom dvoboju trećeg pretkola Lige prvaka protiv austrijskog Red Bulla. - Igrači Rijeke su prije dva dana u Salzburgu imali veliko pražnjenje, kako emotivno tako i fizičko, a u srijedu ih očekuje najvažnija utakmica u ovoj sezoni, koja će ih usmjeriti prema Ligi prvaka ili Europskoj ligi, i normalno da očekujemo da će protiv nas malo kalkulirati što nam može biti određena prednost, ali i ne mora.

Da se nakon izleta u Europu teško vratiti u hrvatsku nogometnu svakodnevnicu, najbolji nam je primjer Osijek i njegovo prošlotjedno gostovanje u Puli. Svjestan je bio trener Zoran Zekić da između dva zahtjevna europska izazova mora malo osvježiti momčad i da nije bilo Ivušićeve nesmotrenosti, ta mu se odluka, koliko god ona bila racionalna, mogla obiti o glavu. Kako će u sličnoj situaciji postupiti Matjaž Kek, vjerojatno ne zna nitko osim njega samog, ali nekako smo skloni prognozirati da mariborski stručnjak neće previše eksperimentirati sa sastavom. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter