Očekuje se više od 100 ekipa

Povukla, ali nedovoljno - Laura Miloš (J. PREKALJ/arhiva)
Povukla, ali nedovoljno - Laura Miloš (J. PREKALJ/arhiva)

U povodu skorašnjeg održavanja popularnog malonogometnog turnira Moja Ulica, Moja Ekipa, najvećeg istarskog haklerskog druženja i jednog od najvećih u državi, koji ove godine bilježi 29. izdanje, danas je u Komunalnoj palači održana konferencija za novinare koju su, uz gradonačelnika Borisa Miletića, održali predsjednik i potpredsjednik udruge Futsal Pula Valter Cetina i Damir Pauletić.

- Drago mi je i ponosan sam što podupiremo ovo, 29. izdanje turnira, a podrška ćemo biti i idućih godina. Specifikum ove manifestacije je što se radi o pravom sportskom nadmetanju, o najposjećenijoj sportskoj manifestaciji u zemlji u prosincu, koju je lani posjetilo čak 12 tisuća posjetitelja, rekao je Miletić i istaknuo da je to, između ostalog, i izvrsna promocija sporta, posebno za djecu i mlade koju će rado ubuduće podržati. Podsjetio je da odnedavno sportski objekti imaju besplatnu wi-fi internetsku mrežu u dvorani, koja će dodatno unaprijediti kvalitetu i potaknuti gledatelje na još veću posjećenost.

Što se tiče organizacije i funkcioniranja turnira, kako je rekao Cetina, sve je isto kao i lani, osim što je uvedena nova kategorija za generaciju do 15 godina (U -15) pa se Ulica ove godine igra pod motom "Svi igraju". Dosad je već prijavljeno 48 momčadi djece.

Pauletić je, pak, rekao da turnir kreće 8. prosinca, a trajat će do 25. prosinca, na Božić, kada će se održati četiri finala, odnosno završni susreti svih kategorija (Mini ulica, U-15, seniori, veterani). Zasad se prijavilo 10-ak ekipa, ali ističe da se često svi prijavljuju u zadnji tren. "Očekujemo ekipe iz Istre i Kvarnera, nadamo se i ostalima iz zemlje, no svakako vjerujemo da će biti više od stotinu prijavljenih", rekao je Pauletić. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter