Ocekivano kvalitetno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Violinistica Petromila Marica Jakas iz Šibenika i pulska pijanistica Massimiliana Brajkovic priredile su koncert klasicne glazbe u crkvi sv. Franje, a u sastavu 13. festivala komorne glazbe "Pulski glazbenici Puli".

Na programu su bile "Bachova sonata u C-duru za violino solo" i Paganinijev "Capriccio br. 16", gdje je Jakas pokazala dobru uvježbanost i osjecaj za dinamiku, te prikazala kako violina solisticki zvuci, odnosno kolika je melodijska snaga toga instrumenta.

Potom su dvije glazbenice koncertirale zajedno, izvodeci Tartinijevu "Sonatu u g-molu", poznatu i kao "Il trillo del diavolo", koja posebno pokazuje melodijske mogucnosti violine, a što su izvodacice vrlo sugestivno izvele.

Vrlo zahtjevnu Brahmsovu "Sonatu za violinu i klavir u d-molu" odsvirale su precizno, s osjecajem za svaki pojedini stavak, koji su pak donosili razlicite tehnicke i dinamicke datosti (Allegro, Adagio, Un poco presto e con sentimento, Presto agitato).

Posljednja odabrana skladba bili su Sarasateovi "Ciganski napjevi".

Obje glazbenice imaju brojne solisticke i zajednicke nastupe, a dobitnice su i brojnih nagrade i priznanja. Glazbenice su pocele suradnju u studentskim danima te do sada bilježe mnogobrojne zajednicke koncerte, medu kojima se istice onaj održan pocetkom ove godine u sklopu 45. tribine mladih glazbenika i umjetnika "Darko Lukic".

Dan kasnije u foajeu Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula nastupile mezzosopranistica Sofija Cingula, pijanistica Vesna Ivanovic Ocvirk te sviraci roga Diego i Denis Goldin. Svi su ovi glazbenici pokazali predan nastup, što se dakako od njih i ocekivalo, imajuci u vidu njihove sposobnosti i dosadašnje uspjehe. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter