Oca i brata ubio duševni bolesnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarac, koji je jucer na zagrebackoj Pešcenici iz pištolja ubio oca i brata te teško ranio susjedu, osoba je s duševnim smetnjama kojega je obitelj dovela iz bolnice da bi uskrsni vikend proveo s njima, doznaje se danas u zagrebackoj policiji.

Doznaje se i da povoda za ubilacki pohod 31-godišnjaka nije bilo, kao ni obiteljske svade koja bi tomu prethodila, vec da je rijec o duševnom bolesniku koji se zbog shizofrenije lijeci u zagrebackoj Psihijatrijskoj bolnici Vrapce, gdje je prevezen i nakon tragicnog dogadaja.

Policija je izvijestila da je 31-godišnjak jucer oko 18.40 sati u stanu u Ulici Grada Chicaga iz pištolja PHP kalibra 9 mm ubio svog 25-godišnjeg brata. Potom je izašao iz stana na petom katu zgrade te sišao na parkiralište gdje se u tom trenutku, u svom automobilu marke golf, nalazio njegov 55-godišnji otac. Prišao mu je i u njega ispalio nekoliko hitaca iz pištolja te ga usmrtio.

Pucnje je cula 57-godišnja susjeda, inace poznanica obitelji koja živi kat iznad njih, koja je izašla iz zgrade, a koju je potom primijetio 31-godišnjak, koji se u meduvremenu vratio u zgradu, te prema njoj ispalio nekoliko hitaca i teško je ranio.

Nakon svega, na parkiralištu je pricekao dolazak policije koja ga je na silu savladala i stavila mu lisice, a potom, nedaleko od mjesta gdje je pucao na susjedu, pronašla i pištolj koji je u legalnom vlasništvu njegova oca. Ozlijedenoj ženi lijecnicka je pomoc pružena u KBC Rebro, gdje je utvrdeno da je teško ozlijedena, dok je ubojica, sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, smješten u Psihijatrijsku bolnicu Vrapce. U zagrebackoj policiji se doznaje i da je ubijeni otac umirovljeni policajac, dok je majka od ranije pokojna.


Podijeli: Facebook Twiter