Obšivač: Očekujem pravu atmosferu na Drosini

Jure Obšivač (D. MEMEDOVIĆ)
Jure Obšivač (D. MEMEDOVIĆ)

Jure Obšivač jedini je igrač Istre 1961 koji je u ovoj sezoni još uvijek maksimalan što se tiče minutaže te ako protiv Splita odradi od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka, na zimsku će pauzu otići s 1.710 prvenstvenih minuta u nogama.

- Ozljeda nema, čuvam se kartona i to sada treba iskoristiti i odigrati do kraja, skromno je Obšivač prokomentirao doseg kojeg su u Prvoj HNL osim njega ostvarila samo petorica igrača, od čega četiri čuvara mreže, a jedan od njih je i golman Rijeke Ivan Vargić kojeg su "zeleno-žuti" u nedjelju triput svladali.

- Bila je to stvarno lijepa i uzbudljiva utakmica. Gol mi, gol oni, mislim da je na kraju remi realan rezultat jer je svaka momčad zaslužila bod. No, sve to sada trebamo što prije zaboraviti, dolazi nam Split i moramo se fokusirati na subotnju utakmicu.

Rođenog u Metkoviću prije 23 godine, Obšivača je nogometni put iz matične Neretve već kao 15-godišnjaka odveo u Hajduk, ali kad je stasao u redovima "bilih" nije dobio previše prilika te je poslije posudbi u GOŠK i Dugopolje stigao u Pulu.

- Nema u Splitu puno mojih bivših suigrača. Osim Gorana Roce, s kojim sam prošle godine igrao u Istri 1961, tu je još jedino Tomislav Glumac, odličan stoper koji je standardno dobar u Splitu, rekao je Obšivač.

- Split je poput Dinama, skup kvalitetnih igrača i ne bih izdvajao niti jednog pojedinca. Morat ćemo se fokusirati na cijelu momčad. Očekujem da će na "Drosini" biti prava atmosfera. Ovo je posljednja ovogodišnja utakmica, mi smo naredali nekoliko odličnih rezultata i mislim da nema razloga da gledatelji u velikom broju ne dođu na stadion. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter