Obšivač: Neka svaka naša utakmica bude fešta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treća je definitivno bila sreća. Nakon ogleda protiv Splita i Lokomotive iz kojih su, manjim dijelom zbog svoje nesmotrenosti, a većim dijelom zbog sudačkog vjetra u leđa njihovim protivnicima, izašli bogatiji samo za jedan bod, nogometaši Istre 1961 napokon su dočekali i prvu ovosezonsku domaću pobjedu.

I to ne protiv bilo koga, jer bez obzira što mislili o kvaliteti igrača koji trenutno nose bijeli dres, Hajduk je uvijek Hajduk, a usto su Splićani stigli na "Drosinu" bez prvenstvenog poraza u ovoj sezoni.

No, onda su se ukazali "zeleno-žuti" koji su, nakon dvije pobjede na Poljudu, i u trećem uzastopnom ogledu ovih dviju momčadi, u sjajnoj atmosferi koju je pet i pol tisuća duša stvorilo na "pulskoj bombonijeri", još jednom nadjačali "majstore s mora".

- Što reći, bilo je fantastično u svakom pogledu, ali iznad svega moram čestitati svim suigračima koji su dobili priliku, odigrali hrabro, lavovski se borili i na kraju zasluženo došli do ova tri boda, rekao je Jure Obšivač nakon prvog ogleda u ovoj sezoni na kojem gostujuća tribina na "Drosini" nije zjapila prazna.

- Nadam se da će ovakva sjajna atmosfera ubuduće biti ne samo protiv Hajduka, nego i na svakoj drugoj utakmici. Navijači nas stvarno nose i ja bih ih pozvao da i na sljedećim utakmicama dođu na "Drosinu" u ovakvom broju, pa neka svaka naša utakmica bude fešta.

Uz Ježinu, Budicina i Blagojevića, Obšivač je jedini igrač Istre 1961 koji je u dosadašnjem tijeku sezone na terenu proveo svih 630 minuta. Lani ga je trener Pamić uglavnom rotirao između pozicije stopera i zadnjeg veznog, a ozljedom Čaglja ove ga je sezone "zacementirao" u srce pulske obrane, uz tek jedan izlet na desni bok. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter