Obšivač gurnuo Dragovoljca u blato - 1:2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 isprali su gorak okus poraza od Dinama došavši do vrijedne pobjede na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca. Bila je to izrazito teška utakmica, po kiši i natopljenom terenu, ali Puljani su u konačnici uspjeli svladati imperativom opterećenog domaćina i tako drugi put ove sezone uzdignutih ruku napustili stadion u Sigetu.

Uvodni pokušaj Bačelića Grgića s distance samo je zavarao simpatizere domaćih, jer otvaranje utakmice u potpunosti je pripalo nogometašima Istre. Rezultat toga bio je i vodeći pogodak u 14. minuti.

Jo je pokazao zašto je pulska publika s nestrpljenjem očekivala njegov povratak na teren - prvo je požrtvovno izborio udarac iz kuta, a onda nakon kombinacije s izvođačem Havojićem uputio idealan centaršut za Budicina. Bio je to školski skok kapetana, koji je vratara Čovića ostavio bez izgleda - 0:1.

Oporavljali su se ''dragovoljci'' od početnog šoka sve do 23. minute, a onda konačno zaprijetili preko Zlatara. Njegov udarac u vanjski dio mreže nakon odbijenog ubačaja Bačelića Grgića probudio je domaću momčad, koja je nakon toga preuzela inicijativu. Najviše je ''curilo'' po desnoj strani pulske obrane, gdje je Kluk u nekoliko navrata opasno prodirao, međutim ni njegovi prodori ni sve češći pritisci ''crnih'' nisu rezultirali ozbiljnijim prilikama pred golom Igora Lovrića.

Puljani su pritom, pouzdavajući se u dobru obranu, strpljivo čekali prilike iz kontranapada. Najbolja se otvorila u 30. minuti, no 'uprskao ju je Radonjić, presjekavši dodavanje Joa za nadolazećeg Havojića. Do kraja poluvremena gostima je zaprijetio još jedino Blagojević, a njegov dalekometni pokušaj u 40. minuti puno je bolje na drugoj strani kopirao Krešo Ljubičić. Morao se Lovrić dobrano protegnuti da bi njegova momčad na predah otišla s minimalnim vodstvom.

Malo je nedostajalo da Puljani to vodstvo povise već na samom startu drugog poluvremena. Tomislav Havojić krenuo je u prodor s centra igrališta, unatoč dozivanju suigrača odlučio otići do kraja i prošavši u stilu Maradone kroz iznenađenu domaću obranu uputio udarac koji je vratar Čović vršcima prstiju skrenuo u vratnicu.

Mogao je propuštenu priliku već u idućem napadu kazniti Ljubičić, ali je iz gužve tukao preko gola, dok je tri minute kasnije Lovrić morao spašavati svoja vrata nakon kombinacije dvojice "bivših", Bačelića Grgića i Filipa Jazvića.

Takav razvoj događaja u potpunosti je otvorio utakmicu i pretvorio je u pravu rovovsku bitku na sve lošijem terenu ''Rođinog'' stadiona. Iako su loptu prepustili gostima, domaćini su u idućih desetak minuta povremenim naletima ozbiljno prijetili pulskom vodstvu. A onda se na drugoj strani otvorila prilika da "zeleno-žuti" pobjegnu na dva gola prednosti.

Igrala se 66. minuta kad je Dario Tomić srušio Havojića na rubu kaznenog prostora, ali je Slavko Blagojević propustio realizirati kazneni udarac. Gađao je kao protiv Dinama, pod gredu, no od nje se lopta odbila izvan gol-crte. Nakon što je nepune tri minute kasnije Jo iz blizine propustio još jednu izglednu priliku za povećanje vodstva, bilo je izgledno da će Puljane ubrzo stići kazna. I jest, već u idućem napadu Zlatar je iskoristio loš izlazak vratara Lovrića i s ruba kaznenog prostora poravnao rezultat.

Potaknulo je izjednačenje domaćine da krenu po potpuni preokret, što se pokazalo kao olakotna okolnost za Puljane. Naime, u jeku napada Dragovoljca sijevnula je brza kontra "zeleno-žutih". Neumorni Jo povukao je napad sa svoje polovice, a Batarelo ostavio povratnu loptu za Juru Obšivača, koji je s dvadesetak metara neobranjivo pogodio pobjedu.

Utakmica 21. kola Prve HNL: Hrvatski dragovoljac - Istra 1961 1:2 (0:1). ŠNC Stjepan Spajić. Gledatelja: Suci: Lukša Klaić (Konavle). Pomoćnici: Pepur i Radić (oba Split). Strijelci: 0:1 Budicin (14'), 1:1 Zlatar (70'), 1:2 Obšivač (79'). Žuti kartoni: Kluk, Tomić (HD), Blagojević, Havojić (Istra 1961).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Čović, Špehar, Mrčela, Kluk, Ljubičić (od 83. Sivonjić), Zlatar, Doležal (od 72. Jajčinović), Tomić, Bačelić Grgić, Zubak (od 46. Jazvić), Lesjak.

ISTRA 1961: Lovrić, Čagalj, Pilipović (od 61. Vučko), Obšivač, Budicin, Blagojević, Woon, Radonjić (od 82. Batelić), Havojić, Horvat (od 57. Batarelo), Jo. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

Odgođena utakmica Rijeka - Dinamo

Utakmica 21. kola Prve HNL između treće Rijeke i vodećeg Dinama koja se trebala igrati od 17 sati na stadionu Kantrida odgođena je zbog poplavljenog terena, odlučio je sudac utakmice Ante Vučemilović.

"Prilikom pregleda terena za igru ustvrdili smo da je na više od 20 mjesta prisutna voda. U takvoj situaciji postoji velika mogućnost za ozljede igrača pa je najrazumnija, najnormalnija i najnogometnija odluka bila je odgoda utakmice za neki drugi termin", rekao je Vučemilović.

Novi termin odigravanja dvoboja Rijeka - Dinamo bit će određen tijekom sljedećeg tjedna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter