Obrtnicima pomoc da dodu do EU fondova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obrtnicka komora Istarske županije posvecuje mnogo truda problematici fondova Europske unije i poslovanju obrtnika nakon ulaska Hrvatske u EU, pa je formiran i Odbor za medunarodnu suradnju i fondove EU-a kojem je na celu Loreta Zlatar, najavio je na konferenciji za novinare predsjednik Obrtnicke komore Istarske županije Mario Paliska.

Osim toga, dodaje on, za naše smo obrtnike i poduzetnike organizirali konferenciju pod nazivom "Obrtnici u procesu pristupanja Europskoj uniji" koja ce se 2. veljace održati u maloj dvorani pazinskog Spomen doma s pocetkom u 9 sati.

Kako je objasnio, prva konferencija ove vrste u Hrvatskoj organizira se jer u javnosti se dosta govorka o Europskoj uniji, o tome kako ce nam biti nakon 1. srpnja 2013., a narocito o tome kako nam postaju dostupna znacajna financijska sredstva iz razlicitih EU-fondova, medutim, dosta je tih informacija netocno ili nepotpuno, a do sada za takva sredstva obrtnici nisu mogli konkurirati, objasnio je on. Buduci da se i to mijenja, upravo ce na konferenciji obrtnike i poduzetnike strucnjaci informirati o mogucnostima financiranja njihovih projekata iz EU-fondova, a o svojim ce iskustvima govoriti i slovenski poduzetnici.

- Za obrtnike je važno da ih upoznamo s tocnim informacijama i da ih uputimo kako izraditi projekte da bi njihove ideje bile prezentirane na pravi nacin i eventualno uspjele na nekom od natjecaja. Zato smo i pozvali strucnjake koji ce o tome govoriti, a ovim putem pozivamo i sve obrtnike i poduzetnike da se odazovu ovoj konferenciji za koju postoji veliki interes buduci da je sudjelovanje besplatno, rekla je Loreta Zlatar.

Na samoj ce konferenciji biti prisutni i konzultanti koji ce zainteresiranim posjetiteljima nuditi svoje usluge za pripremu projekata za sudjelovanje na natjecajima fondova Europske unije. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter