Obrtnicima i dogodine popust na školarinu

Restaurirana knjiga sprema se u posebnu zaštitnu kutiju
Restaurirana knjiga sprema se u posebnu zaštitnu kutiju

Potpisivanjem Sporazuma o međusobnim odnosima danas je i za narednu akademsku godinu ugovorena suradnja između Županijske obrtničke komore i pulske Politehnike. Suradnja je ugovorena lani, a odnosi se na popust koji obrtnici mogu koristiti prilikom upisa na neki od studijskih programa na Politehnici.

- Radi se o popustu od osam posto za obrtnike, odnosno deset posto za obrtnice koji imaju želju i ambiciju studiranjem na Politehnici steći visoku stručnu spremu, kazao nam je tajnik komore Eros Sorić. Obrtnička komora Pula, dodao je, provodi projekt "HOK zna" koji se odnosi na zajedničku nabavu na razini čitave države, pa se stoga i ova suradnja odnosi ne samo na istarske, već i na sve hrvatske obrtnike.

Prva godina suradnje, prema riječima dekana Politehnike Davora Miškovića, donijela je veliki broj upita, ali slabu realizaciju.

- Obrtnici se, s obzirom na poslovne obaveze, teško odlučuju na dodatno obrazovanje, jer ih nije lako uskladiti s redovnom nastavom, kazao je Mišković, dodajući da je stvorena interakcija ipak donijela ideje u kojem bi se smjeru suradnja mogla razvijati, pa se tako razmišlja o programima cjeloživotnog obrazovanja koji bi se mogli organizirati u ljetnim mjesecima.

Što se tiče redovnih programa, ovih je dana objavljen natječaj za upis u prvi semestar naredne akademske godine. Stoga se obrtnici, uz navedene popuste, do 14. srpnja mogu prijaviti na dvogodišnji i trogodišnji stručni studiji Politehnike, te na specijalistički diplomski stručni studij Kreativni menadžment u procesima. (M. P.)






Podijeli: Facebook Twiter