Obrtnici opremaju Hitnu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik županijske Obrtnicke komore Aldo Ukanovic predao je u utorak zamjenici voditeljice buzetske Hitne medicinske pomoci Barbari Bužan Gržinic darovnicu kojom istarski obrtnici buzetskoj ispostavi Istarskih domova zdravlja poklanjaju 10.200 kuna. Novac je skupljen na 4. gastro okusima Istre, promotivnoj gastronomskoj manifestaciji s humanitarnim karakterom održanoj u sklopu 7. vikenda tartufa u Buzetu.

U pokrivanju dijela troškova organizacije gastro manifestacije, rekao je tajnik županijske komore Eros Soric, pripomogli su HOK i resorno ministarstvo i time doprinijeli da se ovoliki iznos usmjeri u humanitarne svrhe. Zahvalivši na donaciji, Bužan Gržinic istaknula je da ce je iskoristiti za opremanje novog vozila i nabavu potrebnih aparata. Upravo zahvaljujuci ovakvim i slicnim donacijama, rekla je, moguca je nabava nove opreme. U Hitnoj medicinskoj pomoci rade cetiri tima, pokrivenost je 24 sata dnevno, a povremeno, prema potrebama, za godišnje odmore, angažiran je i peti.

Za istarsku gastronomsku manifestaciju 50-ak malih ugostitelja iz priobalnog i kontinentalnog dijela Istre, iz svih sedam obrtnickih udruženja, pripremilo je cak 238 vrsta jela, rekla je predsjednica buzetskog Udruženja obrtnika Loredana Krbavcic. Uz istarske izlagace predstavili su se i ugostitelji iz bratskih opcina Cabar i Kopar.

Posjetitelji su kupnjom suvenira, tanjura i caše mogli degustirati jela i domaca vina. Prihod je prvotno bio namijenjen kupnji vitalnog dijela rendgen-aparata za snimanje zuba u buzetskom Domu zdravlja, koji je sedam mjeseci bio u kvaru. Ovaj su problem u meduvremenu riješili Istarski domovi zdravlja, u cijem sklopu djeluje i buzetski, pa su prikupljena sredstva obrtnici usmjerili u Hitnu medicinsku pomoc. "Humanitarnom akcijom postigli smo tako dvostruki efekt", rekla je Krbavcic.

Vikend tartufa koji organizira Turisticka zajednica pod pokroviteljstvom Grada trecu je godinu zaredom imao humanitarni karakter. Direktorica TZ-a Buzeta Nada Prodan Mrakovic izrazila je zadovoljstvo što je i TZ jedan od onih koji doprinose senzibiliziranju javnosti za takve aktivnosti.


Podijeli: Facebook Twiter