Obrtnici neće plaćati PDV po izdanom računu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je danas da je i njemu i ministru financija Slavku Liniću najbitnije da se donese najkvalitetniji mogući zakon o PDV-u te da obrtnici neće biti u lošijoj poziciji nego sada, odnosno neće biti u situaciji da moraju plaćati PDV po izdanom računu.

Upitan za komentar njegova neslaganja s ministrom financija Slavkom Linićem oko novog prijedloga zakona o PDV-u, Maras je na konferenciji za novinare u HAMAG Investu kazao kako je i njemu i Liniću najbitnije da se donese kvalitetan zakon o PDV-u i tako će i biti. Istaknuo je da obrtnici neće biti u lošijoj poziciji nego sada kada se PDV obračunava po naplaćenim računima.

Objasnio je da će rješenje prvo iskomunicirati na Vladi, a tek onda ga prezentirati javnosti. U ovom trenutku je bitno da obrtnici znaju da neće imati lošiju poziciju, kazao je.

Na novinarsko pitanje postoji li sukob u Vladi "između Linića i svih ostalih", Maras je rekao da ne postoji te ponovio da prijedlozi i javne rasprave nisu ništa neuobičajeno, a najvažnije je da se na kraju donese najbolje moguće zakone za one na koje se odnose. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter