Obrtnici lakše do usluga POU-a i ZJZ-a

Potpisivanje ugovora o međusobnoj suradnji u Obrtničkoj komori IŽ (M. ANGELINI)
Potpisivanje ugovora o međusobnoj suradnji u Obrtničkoj komori IŽ (M. ANGELINI)

Danas su potpisani ugovori o poslovnoj suradnji između Obrtničke komore Istarske županije, Zavoda za javno zdravstvo IŽ i Pučkog otvorenog učilišta u Puli. Potpisivanjem ugovora označen je nastavak dugogodišnje suradnje između te tri ustanove koje obrtnicima jamče lakše i povoljnije ostvarivanje usluga koje nudi Zavod i Pučko učilište.

- Ugovori će našim obrtnicima omogućiti znatne pogodnosti u ostvarivanju usluga iz te dvije ustanove pa će tako primjerice povoljnije obavljati sanitarni pregled, odnosno moći će povoljnije obaviti određenu prekvalifikaciju.

Ukoliko ovim mjerama pomognemo barem jednom obrtniku, puno smo učinili, rekao je predsjednik obrtniče komore IŽ Mario Paliska te pozvao obrtnike da iskoriste ove mogućnosti.

Ravnatelj Zavoda Aleksandar Stojanović nabrojao je potom usluge koje će moći iskoristiti obrtnici počevši od mjerenja buke do povoljnije dezinsekcije, dezinfekcije i deratizacije. Izrazio je nadu da će svojim mjerama pomoći obrtnicima.

Ravnatelj Pučkog učilišta Aleksej Mišan ukratko je pak predstavio program Učilišta nadajući se također da će pomoći obrtnicima jer, kako je rekao, oni su ti koji će nas izvući iz krize. Pozvao je stoga obrtnike da im se obrate tim više jer će obrtnici ulaskom u EU u radnoj knjižnici morati imati verificirano ono čime se bave.

Mišan je istaknuo da će obrtnici, članovi njihove obitelji te oni koje predlaže komora na Učilištu ostvarivati popust do čak 30 posto za pojedine programe. Dodao je potom da su u Pučkom učilištu u tijeku upisi na tečaj za dadilje te pozvao sve zainteresirane da se odazovu i iskoriste sve mogućnosti koje nude. (N. SOFTIĆ)  


Podijeli: Facebook Twiter