Obrtnici i mali poduzetnici na Karolini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 187 obrtnika, poduzeca, inovatora, komora, udruženja i škola predstavit ce se na 12. Obrtnickom sajmu koji se u cetvrtak, 8. listopada, otvara na Karolini i potrajat ce sve do nedjelje. Unatoc recesiji, broj izlagaca i izložbenog prostora ne smanjuje se nego i dalje pomalo raste, rekao je jucer u Županijskoj obrtnickoj komori njezin predsjednik Aldo Ukanovic. "Ocito je da lokalni sajmovi, za razliku od državnih, dobivaju na znacaju. Obrtnici su shvatili da svoje proizvode trebaju prezentirati na sajmovima radi boljeg plasmana na tržištu", rekao je Ukanovic.

Sajam je organiziran na neprofitnoj osnovi, tvrde u komori. Vecina obrtnika ima besplatan štand jer polovicu troškova snosi Hrvatska obrtnicka komora, a po 25 posto podrucne komore i udruženja koja su to u mogucnosti. Karolina ce se koristiti za ovaj sajam bez naknade, odluceno je u Gradu Puli, jednom od organizatora pored Istarske županije, Obrtnicke komore Istre i Hrvatske te HGK Županijske komore Pula.

"Istarska kreditna banka Umag financira izgradnju obrtnickih domova u Porecu, Pazinu i Puli, pa je slijedom toga i glavni sponzor pulskog sajma. Inace pratimo male i srednje poduzetnike i obrtnike kojima treba stvoriti bolje uvjete poslovanja, rekao je Miro Dodic, predsjednik Uprave IKB Umag.

Danas je zapocelo montiranje šatora za potrebe sajma na Karolini. Zbog toga je onemoguceno parkiranje svim vozilima. Parkiralište se nece moci koristiti sve do 16. listopada.

 

 

 

Slike:Array ( [0] => Array ( [name] => Array ( [0] => - GL364056.JPG ) [pos] => 1 [caption] =>

Plakat sajma

Snimio Neven LAZAREVIC

 

) [1] => Array ( [name] => Array ( [0] => - GL364057.JPG ) [pos] => 1 [caption] =>

Predstavljanje sajma (zdesena) Miro Dodic, Aldo Ukanovic, Mario Paliska, Eros Soric

Snimio Neven LAZAREVIC

 

) [2] => Array ( [name] => Array ( [0] => - GL364064.JPG ) [pos] => 1 [caption] =>

Boris GRAHOVAC

 

 

) ) \n

Ostali tekst:

 

Parkiranje na Karolini onemoguceno do 16. listopada

Vec je jucer zapocelo montiranje šatora za potrebe sajma na Karolini. Zbog toga je onemoguceno parkiranje svim vozilima kao što smo i najavili na ovim stranicama. Parkiralište se nece moci koristiti sve do 16. listopada

Istrani najbolji na sajmu u Požegi

Istarska obrtnicka komora imala je zapažen nastup na prošlotjednom obrtnickom sajmu u Požegi gdje su dobili posebno priznanje za najbolji štand. Posebno je bila uspješna Dragica Lukin, slasticarka iz Umaga koja je pažnju privukla kolacem dugim 150 metara. Zoran Kalcic sa svojim maslinovim uljem, dogovorio je nove poslove, a troškove nastupa snosila je HGK, zadovoljno je konstatirao na jucerašnjoj presici.

 


Podijeli: Facebook Twiter