Obrt od prapovijesti do ranog srednjeg vijeka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodni istraživacki centar za arheologiju Brijuni-Medulin od 25. do 28. studenog uprilicuje Medunarodno arheološko savjetovanje "Umjetnicki obrt od prapovijesti do ranog srednjeg vijeka" u povodu 15. obljetnice djelovanja MIC-a Brijuni-Medulin.

Manifestacija se održava pod visokom pokroviteljstvom Organizacije Ujedinjenih naroda za prosvjetu, znanost i kulturu.

- U petnaest godina djelovanja MIC za arheologiju zaštitno je istražio dio anticko-kasnoanticke nekropole Burle kod Medulina i anticko-kasnoanticke objekte u uvali sv. Antuna i sv. Lucije kod Novigrada te provodi sistematsko iskapanje uz konzervaciju rimskog rezidencijskog maritimnog kompleksa Vižula kod Medulina u suradnji s arheološkim odjelima Filozofskog fakulteta u Zagrebu i u Zadru, Odjelom za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci i Arheološkim muzejom Istre u Puli. U tijeku je proširenje suradnje sa sveucilištima u Padovi, Bordeauxu, Barceloni, Rumunjskoj, Kopru i Skoplju, istaknula je mr. Kristina Džin.

Izlaganja ce se ove godine održavati na pulskom Sveucilištu, a predavaci su eminentni arheolozi iz Hrvatske, Slovenije, Ceške, Francuske, Srbije, Španjolske i Italije.


Podijeli: Facebook Twiter