Obrat u slučaju Vukić: Prevareni smo!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obitelj Vukić iz Zadra izvijestila je danas da je provjerom u zemljišno-knjižnom odjelu zadarskoga Općinskog suda utvrdila je da je vlasnica njihove kuće slovenska državljanka Urška Kos, a ne Blaž Sotlar i njegova tvrtka "Boškarija gradnja" na čije ime je provedena deložacija.

"Mi smo žrtve organiziranoga kriminala, a Blaž Sotlar pokušao je prijevarom doći do vrijedne nekretnine", rekla je na konferenciji za novinare kći bivših vlasnika Tina Vukić-Karađole. Odvjetnik Zvonimir Hodak, koji im je besplatno pomaže u tom slučaju, također je doznao da je kupoprodajni ugovor između Stolara i Kos sklopljen još u veljači ove godine.

Tina Vukić tvrdi da je deložacija nezakonita te je podsjetila da Sotlar s obitelji Vukić cijelo vrijeme pregovara o otkupu kuće. Ogorčena je i na sutkinju Općinskoga suda u Zadru Dubravku Novaković jer, kako tvrdi, druga - ponovljena dražba na kojoj je kuća prodana zapravo je presedan u sudskoj praksi.

Inače, obitelj Vukić na današnjoj konferenciji za novinare predočila je vlasnički list svoje kuće s datumom 22. studenoga na ime Urške Kos, slovenske državljanke. "Prema tome, mi smo prevareni, slovenski državljanin Blaž Sotlar cijelo nam vrijeme pokušava prodati kuću. Čula sam se s njim u subotu ne znajući tada da kuća nije njegova. Pokušala sam spustiti cijenu na 70.000 eura, a on je rekao da je njegova zadnja ponuda 90.000 eura", rekla je Tina Vukić-Karađole tvrdeći da ih Sotlar zapravo pokušava prevariti.

"Sotlar je prevario i državu, oštetio je državni proračun jer je zadnja deložacija bila nelegalna. Pitam se tko nas pravi budalama, kakvi su zakoni ove države i tko može imati povjerenja u bilo koju instituciju ove države", izjavila je Tina Vukić-Karađole. Njezina majka Višnja rekla je da se uvijek pitala zašto su se baš njih uhvatili. "Od prvoga dana sam se to pitala i od prvog dana sumnjam - zašto baš mi. Upali smo u nečije ruke i nemoćno smo", kroz suze je rekla Višnja Vukić.

Vukići su 8. studenoga deložirani iz svoje kuće, a nakon deložacije Sotlar im je ponudio da ostanu još 20 dana i otkupe kuću za 90.000 eura. Taj rok istječe u srijedu.

Glasnogovornica Općinskoga suda u Zadru Katarina Zdunić istaknula je danas u povodu slučaja obitelji Vukić da sud nije dužan ulaziti u to tko je vlasnik nekretnine u trenutku kada se provodi deložacija.

"U konkretnom slučaju sud je provodio pravomoćno ovršno rješenje predlagatelja 'Boškarija gradnje' i Blaža Sotlara. U tom trenutku sud nije znao niti je bio dužan provjeravati zemljišno-knjižno stanje, a niti može znati dok ga netko drugi ne obavijesti o promjeni stanja vlasništva. Što se tiče suda, deložacija je provedena 8. studenoga i nekretnina je toga dana predana 'Boškarija gradnji', a što se tiče njihovog dogovora o tih 20 dana ostanka u kući, to je njihova privatna stvar", rekla je glasnogovornica Općinskoga suda u Zadru Katarina Zdunić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter