Obrana od poplave na Raši, otežano preko Antenala

Redovno stanje obrane od poplave na Raši (D. MEMEDOVIĆ)
Redovno stanje obrane od poplave na Raši (D. MEMEDOVIĆ)

Redovno stanje obrane od poplave od danas prijepodne na snazi je za područje gornjeg toka rijeke Raše. Taj drugi stupanj opasnosti Hrvatske vode, doznajemo od voditelja labinske ispostave Vitomira Skandula, proglasile su nešto iza 11 sati jer je nakon nove obilne kiše vodostaj na mostu kraj Potpićna prešao 400 centimetara. Ondje je razina vode u svega sedam sati porasla za više od 150 cm.

U četvrtak i petak do podneva na Labinštini je palo oko 90 litara kiše po četvornom metru. Istočni dio Istre prekjučer je zabilježio najviše padalina u Istri.

Očekuje nas, s obzirom da će po prognozi kiša prestati tek pred kraj nedjelje, vikend s mogućim plavljenjima na rijeci Raši. Tlo je natopljeno vodom pa je vrlo vjerojatno da će izgledne nove oborine dovesti do naglog porasta vodostaja. Sve su službe na terenu i prate stanje, kazao nam je Skandul.

Od četvrtka ujutro, podsjetimo, za cijeli sliv Raša-Boljunčica vrijedi stanje pripremnih mjera obrane od poplava. (I. RADIĆ)

Antenal zatvoren za promet
Most na Antenalu je danas prijepodne zatvoren za promet do daljnjega jer je plima na njega nanijela kamenje, grane i travu. Već je tijekom jutra promet mostom bio otežan i vozilo se usporeno, pa su policija i cestarska služba odlučile zatvoriti most za promet dok se plima ne povuče. Promet između Novigrada i Tara će se odvijati okolnim cestama. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter