Obrana blizanki tvrdi da su u policiji brisali poruke

(Arhiva GI)
(Arhiva GI)

Svjedočenjem dvojice policajaca porečke postaje, Tomislava Samboleca i Tomislava Rajkovića te saslušanjem psihijatrijske vještakinje Davorke Smoljanić jučer je na županijskom sudu u Puli nastavljeno suđenje blizankama iz Poreča Sandri i Mariji Jokić. One su optužene da su poticale Aleksandra Vavideca na razbojstvo i ubojstvo Zije Muratija s kojim je Sandra do lani bila u dugogodišnjoj vezi, te prijetnje Muratiju, Vavidecu i Vavidecovoj supruzi Martini.

Na početku ročišta Marija Jokić kojoj je u srijedu bilo jako pozlilo radi čega je prekinuto ispitivanje Samboleca, je na upit predsjednika vijeća, suca Zdravka Garića, kazala da se dobro osjeća i da je sposobna pratiti raspravu.

Pitanja suca, obrane i državnog odvjetnika upućena Tomislavu Sambolecu uglavnom su se odnosila na zaprimanje kaznenih prijava Aleksandra Vavideca za prijetnju i poticanje na ubojstvo te Zije Muratija za prijetnju kao i na pretragu mobitela Sandre Jokić. Sambolec je ustvrdio da su pri zaprimanju kaznenih prijava od Vavideca prisutni bili on, kolega Rajković i Krunoslav Jelušić, ali nije mogao razjasniti zašto Rajković nije potpisan na njima, kao što to kasnije nije znao objasniti ni Rajković.

Sambolec je kao zapisničar prisustvovao i pretrazi stana u Poreču u kojemu su boravile Marija i Sandra, a pretraga je tvrdi, obavljena nakon njihova uhićenja. Obranu je zanimalo i na koji je način Sambolec došao do IMEI broja Sandrinog iPhone-a 5 i je li mobitel bio uključen i zaštićen lozinkom, ali on nije znao odgovoriti na ta pitanja. Ipak, na upit gdje je bio Sandrin mobitel tijekom noći, dok je ona bila u pritvorskoj ćeliji, kazao je da je vjerojatno bio kod dežurnog u postaji uz sve ostale Sandrine stvari prije nego što ga je on 3. prosinca uz potvrdu od nje oduzeo.

Tomislav Rajković, također policajac iz porečke postaje kazao je da su Sandru i Mariju Jokić dvojica njegovih kolega uhitili dan prije njegovog dolaska 3. prosinca u jutarnju smjenu. Izjavio je da je on zajedno sa Sambolecom zaprimao prijavu Vavideca, a i bio je prisutan kad je Sambolec oduzeo Sandrin iPhone5. No ni on nije znao objasniti kako su došli do IMEI broja kao što nije znao reći ni zašto nije potpisan u kaznenoj prijavi što ju je Vavidec izdiktirao Sambolecu na zapisnik.

Braniteljicu prvookrivljene Sandre zanimalo je je li netko od policijskih službenika, dok su sestre bile uhićene, otišao do njihova stana na što je Rajković kazao da misli da je rukovoditelj Kesić uputio kolegu Roberta Vebera da ode u stan njihove majke po Marijin mobitel, ali je u konačnici oduzet bio samo jedan mobitel i to onaj Sandrin. (Marica KOŠTA)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter