Obostrana osebujnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnju je vecer obilježio bogat glazbeni program diljem grada, a klub Aruba bio je dupkom pun ljubitelja romanticno-melankolicnog izricaja Massima Savica. Zbog malih tehnickih poteškoca vezanih uz mikrofon i monitore, koncert je kasnio pa je publika s oduševljenjem pozdravila Massima nakon što su svi problemi bili riješeni. No, srecom, to nije pokvarilo raspoloženje ni Massimu ni publici, koja je s njim zadovoljno zapjevala vec s prvom skladbom.

Stari hit "Sjaj u tami" potaknuo je i one najsuzdržanije da se opuste i zanjišu u ritmu Massimovog specificnog glasa i prateceg benda. Prisutni su došli na svoje jer je Massimo, pored skladbi sa svojeg posljednjeg albuma "Sunce se ponovno rada", otpjevao i one Indeksa, Azre i Filma. Porinom ovjekovjecene "Više nema nas" i "Bacila si sve niz rijeku" doslovno su bacile obožavateljice u delirij te je uzajamno pjevanje dobilo na jacini dodatno zagrijavajuci vec uzavrelu atmosferu.

Osim Massimovih interpretacija poznatih skladbi, za odlicnu su atmosferu podjednako bili zaslužni i clanovi njegova prateceg benda koji u punom sastavu cine gitaristi Željko Romac i Alen Spada, bubnjar Marko Lazaric, basist Luka Veselinovic, klavijaturist Aleksandar Ismailovski i udaraljkaš Boris Popov. Koncert je završen bisom, odnosno ponovljenom izvedbom "Više nema nas", i ovacijama publike.

Noc prije Massimo je iznenadio posjetitelje koji su se zatekli u Rock Caffeu. Naime, najavljen je koncert iznenadenja pa se ionako maleni prostor pretvorio u košnicu znatiželjnih lica. Kad je Massimo izronio iz mase i uspeo se na pozornicu, uslijedio je ispocetka sramežljiv, a kasnije gromoglasan pljesak, što potvrduje da doista nitko nije znao tko je izvodac te veceri.


Podijeli: Facebook Twiter