Obojite jesen modnim dodacima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Modni dodaci najjednostavniji su i najekonomicniji nacin da osvježite svoju odjecu, date joj drugi izgled i vlastiti potpis. Ove jeseni na raspolaganju vam je pregršt modnih dodataka koji ce vam pomoci da izgledate trendi, i bez mijenjanja cijele garderobe.

Svilene marame

Za sezonu jesen/zima dizajneri su predvidjeli povratak svilenih marama koje su nose u stilu Jackie O, jednostavno zavezane oko vrata. Ralph Lauren je svoja odijela od tvida ukrasio svilenim maramama oko vrata, upravo kao i Marc Jacobs koji predlaže marame apstraktnih uzoraka. Marni pak marame veže oko glave, u stilu naših baka. Ako to nije za vas, dobra preporuka su pletene marame-šalovi u hippy stilu, kakve su na revijama pokazali Missoni i Kenzo.



Povratak remena

Osim ramena, ove jeseni naglašen je i struk. Remen je ponovo u fokusu, bez obzira je li rijec o uskom ili širokom modelu. Modna kuca Chloé svoje je modele dopunila jednostavnim tankim kožnatim remenjem u boji kože i cokolade koje veže na zanimljiv nacin. Osim kože, nose se i pleteni, svileni pojasevi, oni ukrašeni kamencicima i perlicama, kao i remenje od lanaca isprepletenih kožom i svilom.

Visoke pete, niske pete

Ako vam je dosta (pre)visokih peta koje nas prate vec nekoliko sezona, znajte da ni ove necete moci predahnuti. Za ultrašik izgled i dalje su nužne visoke pete, po mogucnosti u verziji gležnjaca ili pak cizama koje sežu preko koljena. Upravo takve "ribicke" cizme ultimativni su hit sezone, koji ce svaka trendseterica koja drži do sebe morati imati ako želi zadržati svoju reputaciju. Ako su vam ravni donovi ipak draži, možete se izvuci na Christophera Kanea i Soniju Rykiel koji svoje modele kombiniraju s klasicnim 'muškim' ravnim cipelama.



Ukrasi za kosu

Ne morate kao Madonna nabaciti zecje uši na glavu da biste bili u trendu (iako su upravo takve uši jedan od glavnih modnih dodataka ove sezone), dovoljno je u kosu staviti kakvu svilenu traku ili rajf. Trake za kosu u retro stilu vratile su se na velika vrata, nose se ili visoko na tjemenu, u stilu pedesetih, ili na celu, u stilu dvadesetih. Mašnice, perje ili perlice zaokružit ce vaš trendi look za sezonu jesen/zima.

Ogrlice sa stavom

Dominantni, krupni komadi nakita svakako bi se trebali naci medu vašim modnim dodacima. Metal, drvo, plastika, prirodno i lažno kamenje, sve dolazi u obzir, važno je samo da je što vece i upadljivije. Za razliku od šarenih ljetnih modela, za jesen se preporucuju "hladnije" boje. Ekstravagantnim komadima nakita svoje su modele zacinili mnogi dizajneri: John Galliano je inspiraciju pronašao u carskoj Rusiji, Marc Jacobs nudi sjajne crne ogrlice, Thakoon više voli trouglaste oblike, a Lanvin radi geometrijske mozaike.



Carape s uzorcima

Štramplice s uzorkom ponovo se nose. Cipkaste, mrežaste, s tanjim ili širim prugama, naglašenih tekstura, jarkih boja i dezena, najjednostavnije ce iz temelja promijeniti vašu modnu kombinaciju. Njihov potencijal prepoznali su i brojni dizajneri, medu kojima su Marc Jacobs, Marni, Sonia Rykiel te Emanuel Ungaro.


Podijeli: Facebook Twiter