Obnovljeni plac Supetarcima na dar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Presijecanjem trobojne vrpce supetarski nacelnik Mario Bratulic otvorio je na Dan opcine, odnosno blagdan zaštitnika ovog mjesta, svetog Petra i Pavla, obnovljeni supetarski plac. U simbolicnom cinu sekundirali su mu predsjednik supetarskog vijeca Ladislav Turcinovic i pomocnik ministra regionalnog razvoja Venko Curlin, dok je trg u nazocnosti mnoštva mještana blagoslovio župnik Czeslaw Bielen.

Prethodno je u klaustru (kloštru) pavlinskog samostana održana svecana sjednica opcinskog vijeca na kojoj se nacelnik Bratulic osvrnuo na ostvareno.

- U posljednjih godinu dana u opcinsku je infrastrukturu investirano gotovo 4 milijuna kuna, ustvrdio je Bratulic pojasnivši da se na uredenje glavnog opcinskog trga utrošilo 3,17 milijuna kuna pri cemu je ministarstvo putem EIB II. programa uložilo 81 posto, a Opcina 19 posto sredstava.

U iducem razdoblju najavio je asfaltiranje 11,5 kilometara opcinskih nerazvrstanih cesta putem IPARD programa, privatna ulaganja u industrijsku zonu Škripelj te u veljaci organizaciju prvog Internacionalnog sajma tradicionalnih kobasica pod sloganom "S klobasicom u EU".

Uslijedila je dodjela opcinskih priznanja pri cemu je najviše, opcinska plaketa, pripala Viktoru Prencu za dugogodišnji doprinos u ocuvanju kulturne baštine, obitelji Srblin iz Dolinci dodijeljena je zahvalnica za nesebicnu pomoc udrugama invalidnih osoba, a Ljuba Bancic dobila je priznanje za najljepše uredenu okucnicu.

Nacelnik je dodijelio priznanja i Davidu Ivicu za višegodišnju suradnju s opcinom, projektantu opcinskog trga Eligiju Legovicu, djelatnici ministarstva Lili Mekterovic Ružic, izvodacu radova na trgu tvrtki Teh-gradnja iz Zagreba, Istarskoj županiji za potporu u realizaciji projekata te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao najvecem investitoru.

Skorašnjem sudioniku paraolimpijade u Londonu i potpredsjedniku Opcinskog vijeca Gracijanu Turcinovicu nacelnik je darovao poklon-paket i zaželio mu uspjeh na natjecanju. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter