Obnovljeni New Order na INmusicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prošlog tjedna irska grupa Cranberries otkazala turneju, a time i nastup na zagrebackom INmusicu, iz direkcije festivala izvukli su novi jaki "as iz rukava" - britansku grupu New Order.

Jedan od najutjecajnijih i najcjenjenijih bendova osnovan je nakon smrti Iana Curtisa, pjevaca Joy Divisiona. New Order su cinili: gitarist i frontmen Bernard Sumner, bubnjar Stephen Morris, basist Peter Hook i klavijaturistica Gillian. Ubrzo su postali jedan od najpopularnijih bendova, a hit "Blue Monday" postao je najprodavaniji dance singl svih vremena.

Bend je pauzirao s radom od 1993. do 1998. godine kada su snimili album "Get Ready" objavljen 2001. godine. Gillian Gilbert tada je zamjenio Phil Cunningham, a bend je napustio i Peter Hook. Sumner, Morris i Cunningham pod imenom Bad Lieutenant objavili su album "Never Cry Another Tear".

New Order na scenu se vratio u kolovozu 2011. s Gillian Gilbert i Tomom Chapmanom iz Bad Lieutenanta na basu.Grupa u Zagreb stiže u sastavu: Stephen Morris (bubnjevi), Bernard Sumner (vokali, gitara), Gillian Gilbert (klavijature, gitara), Phil Cunningham (gitara, klavijature) i Tom Chapman (bas). (I. Ko./NL)


Podijeli: Facebook Twiter