Obnovljeni "Ivica i Marica" Teatra Naranča

Scena iz predstave
Scena iz predstave

Predstava Teatra Naranča "Ivica i Marica", koja je ujedno i prvi ikada izvedeni naslov ovoga teatra, čija je premijera održana prije dvije godine, u novome je ruhu predstavljena u bivšem Pionirskom domu pred prepunom dvoranom oduševljenih klinaca. Dramaturški je predstava malo obnovljena, a tu su i novi kostimi i scenografija. Napomenimo i da se u predstavi koristi glazba predsjednika Ive Josipovića.

Priča je ona klasična braće Grimm, a prikazana je na vrlo simpatičan način - nenametljivo, ležerno, uz duhovite replike i puno glazbe te scenskoga pokreta. Cijelo je vrijeme na pozornici, ili tik uz nju, bio i harmonikaš Lino Brozić, koji je uživo izvodio glazbu što je dalo dodatni štih ovoj simpatičnoj izvedbi.

Uloge su uvjerljivo tumačili Gordana Šimić (Vještica), Ugo Korani (Ivica), Ivona Bulešić (Marica), u ulozi Maćehe pojavljuju se Jasna Petković i Zoja Poropat, a Otac je Mattias Stojanović. Svi su oni izmamili aplauze oduševljenih klinaca, koji su pažljivo promatrali što će se desiti s vješticom, i hoće li djeca napokon pronaći put kući.

Adaptaciju i režiju predstave potpisuje Luka Juričić, asistent je Franjo Tončinić, kostimograf Neven Mihić, a scenografkinje su Breza Žižović i Lena Modrušan. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter