Obnovljeni "Đavoli" podsjetit će na glazbu od prije 40 godina

Ponovno okupljeni članovi "Skytt-a" 2016. u Fažani, koji su ujedno i članovi "Đavola"
Ponovno okupljeni članovi "Skytt-a" 2016. u Fažani, koji su ujedno i članovi "Đavola"

Večeras na ljetnoj terasi multimedijalnog centra (MMC) u Fažani, kraj nekadašnjeg disko kluba "Plompa", održat će se treći "Susret generacija". Program započinje u 20.30 sati, a ulaz je besplatan. Na manifestaciji će se, kao i davnih sedamdesetih godina, birati sve "NAJ": nono, nonica, punica, kostim, plesač, plesačica i još puno toga.

U zabavnom programu za sve generacije mještana nastupit će Vesna Nežić-Ružić, Erik Balija i stari fažanski sastav "Đavoli" koji se sada zovu "Novi Đavoli". Zanimljivo je da će nastupiti i Goran Rabar-Broka, sa svojom kćerkom, a koji dugi niz godina radi u Švedskoj. No, svake godine dođe na "Susret generacija" pa odsvira sa starim prijateljima u "Đavolima".

Inače, "Đavole" su osnovali solo gitarist Mitar Gavočanov i bubnjar Franko Moscarda- Čarli u jesen 1967. godine. Četiri godine kasnije je Goran Rabar-Broka zamijenio Ivana Filipića-Biacu na bas gitari, a 1972. u vojsku odlaze Mitar i Čarli. Oni su po povratku iz vojske u sastav uzeli klavijaturista Željka Vitasovića i "Đavole" preimenovali u "Skytt". Inače, prije 20 dana u Fažani su se družili članovi fažanske grupe "Skytt", koji su prestali svirati 1974. god.

U "Novim Đavolima", okupljenima prije tri godine, sviraju Mitar, Čarli te Toni Brenko na klavijaturama i Boris Adamenko na bas gitari. Oni sviraju stare stvari koje su izašle do 1974., a kada su prestali svirati. Riječ je o pjesmama "La musica di notte" (Dubrovački Trubaduri), "Elena", "Dolina našeg djetinjstva" i "Vratija se barba iz Amerike" (Pro Arte)… (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter