Obnovljena škola u Sv. Katarini


Za školska dvorišta uobičajena cika u Sv. Katarini je danas bila za oktavu viša: đaci su do maksimuma razdragano proslavili povratak u svoje područno odjeljenje koje se obnavljalo od rujna. U sto godina staroj zgradi uređene su improvizirana dvorana za tjelesni odgoj, sanitarni čvorovi, kuhinja, blagovaonica i zbornica.

Zbog tih radova učenici su polugodište i tri tjedna nastavu pohađali u obližnjoj matičnoj osmoljetki Vladimira Nazora u Potpićnu.

Ulaganje od 718 tisuća kuna pokrila je najvećim dijelom Županija, a korištena su i tzv. decentralizirana sredstva ministarstva posredstvom resornog županijskog Upravnog odjela, doznajemo od ravnateljice obrazovne ustanove Nade Peršić koja naglašava i inicijativu te stalnu potporu Općine Pićan. Radove je obavila pulska tvrtka Navicop.

Preklani su u školi uređene dvije učionice te je obnovljena međukatna konstrukcija, a točka na "i" ove hvalevrijedne akcije - sanacija fasade - mogla bi, vjeruje Peršić, uslijediti iduće nastavne godine.

Škola u Sv. Katarini broji 24 mlađa osnovca, podijeljena u dva kombinirana razreda, s kojima rade učiteljice Samanta Starčić Paliska, Tatjana Baćac i Sanja Baćac. (Igor RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter