Obnovljena pulska Gitarijada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Druga, obnovljena pulska Gitarijada održat ce se 2. i 3. svibnja u šatoru na Portarati, gdje ce u konkurenciji nastupiti 17 demo bendova uz neke goste. Pobjednike i jedne i druge veceri ocekuje ulazak u finale HGF-a, najavili su u cetvrtak na presici u MMC-u Luka Nataša Petric Tasha, tajnica Hrvatske glazbene unije Istarske županije, i Mirko Mocko, vlasnik Rock Caffea, koji gitarijadu organiziraju u sklopu obilježavanja Dana grada Pule

Prve veceri od 19 sati, pod budnim okom i uhom troclane komisije Hrvatskog glazbenog festivala predvodene organizatorom i osnivacem festivala Goranom Vrgocem, nastupit ce Cirkus iz Poreca, Fault i Bendover iz Pule te Rolin Humes, Droid i The Bliss iz Rijeke.

Na drugoj glazbenoj veceri, od 18 sati, predstavit ce se 11 istarskih bendova, i to Mad Face, Oliver Kovach, Udav, Flanger Danger, Absolute Crew i Fancy Filter iz Pule, Posljednji bunker iz Buzeta, Dafral Judafre iz Poreca, Noga Uganda iz Labina, Deflay iz Umaga i Light Lighters iz Rovinja. Njih ce ocjenjivati žiri sastavljen od lokalnih glazbenih znalaca.

Gosti prve veceri su Soul Display, pobjednici labinske gitarijade koji su vec osvojili ulazak u finale Zaboka. Osim njih zasvirat ce i bend sastavljen od mladih snaga, 12-godišnjih klinaca, ali organizatori to puštaju kao iznenadenje. Druge veceri nastupit ce Clavius iz Novigrada, pobjednici prošlogodišnje pulske Gitarijade.

Osim prilike da prvoplasirani prve i druge veceri odu na finale HGF-a u Zaboku, prvoplasirani s pulske Gitarijade, dakle druge veceri, dobiva i statuu u trajno vlasništvo kao sjecanje na Gitarijadu 2012., drugoplasirani osvaja poklon-bon od tisucu kuna koji može potrošiti u trgovini instrumentima Feedback u Puli, a treceplasirani majice za clanove benda "Gitarijada Pula 2012."

Sva tri pobjednicka benda bit ce predstavljena i u emisiji "Bez anestezije" na Radio Puli, a ove godine ce jedan bend po odluci žirija, bez obzira na pobjednicke bendove dobiti priliku da zasvira na velikoj pozornici Twin Horn Beach Partyja.

Podsjecamo da je prošlogodišnji ulazak u finale zabockog festivala bio vrlo znacajan za grupu Radio Aktiv, koja je potom pobijedila u Zaboku, a onda i na natjecanju u sklopu radioemisije "HR Demo klub". Oni ce nastupiti na koncertu u petak u 21 sat u šatoru na Portarati, a u subotu ce nastupiti Muha&Veco vs Lego&Cruz te prijatelji te polaznici Studija za glazbenu kreativnost Carobna frula.

U otvorenom šatoru kod Zlatnih vrata u dvije veceri cut ce se svega, punka, reggaea, rocka, hip-hopa, skaa, a ulaz je besplatan. Prve veceri bendovi ce svirati po pola sata, a druge ce na raspolaganju imati po 15 minuta. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter