Obnovljena premanturska placa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novouredena premanturska Placa, cija je rekonstrukcija pocela lani na inicijativu Turisticke zajednice opcine Medulin, u srijedu je simbolicno otvorena.

- Predložili smo projekt rekonstrukcije Opcini jer je ovaj prostor na kojem smo održavali naše manifestacije bio ograden, a aktivnosti koje smo održavali tijekom dosadašnjih sezona tražile su kvalitetnije uredenje, rekao je direktor medulinskog TZ-a Aldo Dobrovac.

Trg je poplocen te ce uskoro biti postavljena nova rasvjetna tijela. Tijekom sezone, od 15. lipnja do 15. rujna, na toj ce se lokaciji tri puta u tjednu održavati manifestacije Istra Gourmet, koja je prigodno organizirana i u srijedu, te Istra Mix i Istra Hand made. Svake srijede na rasporedu ce biti koncerti raznih glazbenih žanrova pod zajednickim nazivom Premantura Open Air.

Za uredenje premanturskog trga TZ je izdvojio 700 tisuca kuna, a u turisticka mjesta na podrucju opcine uložit ce ukupno 3,1 milijun.

- Nastojali smo u svakom mjestu ponuditi nove i kvalitetnije sadržaje. Tako ce do kraja godine biti uredena šetnica u Banjolama od ulaza do centra mjesta, u što ce biti uloženo oko milijun kuna. Pri kraju je uredenje trga na obali u Pješcanoj Uvali, za što smo izdvojili 350 tisuca kuna, dok smo 395 tisuca osigurali za izgradnju sportskog igrališta u Vinkuranu. Taj bi zahvat trebao biti dovršen do kraja godine, rekao je Dobrovac.

Najavio je i novi sadržaj koji ce Premantura dobiti sljedece godine - sportski centar u koji ce biti uloženo 400 tisuca kuna. Za uredenje djecjih igrališta u Pomeru izdvojeno je 150 tisuca kuna, a za igralište u Medulinu sto tisuca. Prije dvije godine, podsjetio je, TZ je osigurao tri milijuna kuna za uredenje medulinske rive na kojoj se održavaju brojne manifestacije.

Medulin je lani ostvario 1,9 milijuna nocenja, a ove bi godine ta brojka mogla biti premašena. Zahvaljujuci tako velikom broju nocenja, u opcinski proracun iz sredstava boravišne pristojbe TZ uplacuje 1,7 milijuna namjenskih sredstava za turisticko uredenje mjesta. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter