Obnovljena kula kaštela u Savicenti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je u Savicenti svecano otvorena obnovljena kvadratna kula s vidikovcem i stepeništem te info punkt u prizemlju aneksa palace kaštela Morosini-Grimani. Vrijednost radova obnove kule i uredenja info-punkta je 1,1 milijun kuna od cega 15 posto financira Opcina, a ostatak dolazi iz programa IPA.

Inace, iz projekta "Revitas" (revitalizacija istarskog zaleda i njegova turizma) prekogranicne suradnje IPA Slovenija-Hrvatska financirali su se radovi u ukupnom iznosu od 150 tisuca eura. Projekt provodi koparska opcina u partnerstvu s Istarskom županijom, opcinama Izolom i Piranom, Zavodom za zaštitu kulturne baštine Slovenije, Opcinom Svetvincenat, gradovima Porecom, Buzetom i Vodnjanom te županijskom Turistickom zajednicom.





Spomenutim programom financirale su se i likovne radionice održane u Savicenti u rujnu prošle godine na kojima je sudjelovalo deset umjetnika iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Oni su Savicenti ostavili umjetnine koje su predstavljene danas na otvorenju obnovljene kule.

Svima koji su omogucili realizaciju projekta zahvalili su nacelnik Savicente Dalibor Macan i istarski župan Ivan Jakovcic. (T. GRBIC; snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter