Obnovljena fontana na trgu kod tržnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi izgled trga kod tržnice naišao je na odobravanja, ali i negodovanja Puljana. Fontana je nakon višetjednih radova napokon sanirana, ali njen novi izgled zacudio je neke naše sugradane.

"Subotnju šetnju i kavicu na tržnici obavili smo gledajuci u fontanu na tržnici koja je puštena u rad i voda tece. Ali ta voda nema nikakvo korito vec se prelijeva s ravne razine iz koje izvire pa nam je cudno jer djeluje nedovršeno. Nismo nikad vidjeli takvu fontanu", naveo nam je jedan citatelj.

Fontana je izgubila zidic koji ju je okruživao na kojem su prolaznici rado sjedili. Doduše, grupa mladih sjedila je uokolo nje, no ostali su suhi samo zato što fontana nije radila. Kako smo neslužbeno doznali, iskljucena je jer je, zbog vjetra, voda prskala i prelijevala se uokolo.



Kako doznajemo od Tatjane Mandic Bulic, voditeljice Hortikulture pulske Herculanee, fontana je bila iskljucena jer se trebaju modificirati neke sitnice.

"Naši djelatnici išli su s predstavnicima izvodaca radova da bi se podesio nagib pada vode, da bi se izbjeglo prelijevanje. S druge strane, treba nam stici i uredaj koji ce biti spojen s pumpom. On ce mjeriti udarce vjetra i kada jako puše smanjivati visinu mlaza", navela nam je Mandic Bulic uz rijeci kako ce se tim preinakama trenutni nedostaci fontane definitivno ukloniti.

Uz pokude, naši su citatelji imali i pohvale - i to za novost nedaleko od fontane. Rijec je o okruglom betonskom prstenu koji okružuje kandelabar na sredini trga i pruža sjajnu prigodu da se, na omiljenom raskrižju pješaka, može zastati, sjesti i popricati. U centru grada takvih je mjesta zasigurno nedostajalo. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter