Obnovljena dvorana opasna za korištenje

Osnovna škola Kaštanjer (N. LAZAREVIĆ)
Osnovna škola Kaštanjer (N. LAZAREVIĆ)

Prije više od mjesec dana roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu Kaštanjer skrenuli su nam pozornost da mališani od početka nove školske godine tjelesni odgoj nemaju u novoobnovljenoj sportskoj dvorani jer ona nije u funkciji. Iako nam je tada ravnateljica škole navela da je pitanje dana kada će se dvorana staviti u funkciju te da se čeka nadzor nad obavljenim radovima, izgleda da stvari nisu tako jednostavne.

Opasan sportski pod

Naime, dok su učenici tijekom rujna i listopada sate tjelesnog odgoja održavali na igralištu, jer je vrijeme to dozvoljavalo, od prošloga mjeseca djeca tjelesni vježbaju po hodnicima jer dvorana i dalje nije u funkciji. Zašto, upitali smo ovoga puta Grad Pulu, osnivača osnovnih škola i investitora u spornu dvoranu.

Prema odgovoru kojeg smo dobili, nakon što su početkom rujna ove godine okončani radovi na montaži sportskog poda u dvorani Osnovne škole Kaštanjer, utvrđen je niz nedostataka koji ni nakon višekratnih ispravljanja do današnjeg dana nisu otklonjeni i predstavljaju potencijalnu opasnost za sve korisnike te zbog toga još uvijek dvorana nije u funkciji.

Iz Grada podsjećaju da je poziv na dostavu ponude za dobavu i montažu sportskog poda u školskoj sportskoj dvorani OŠ Kaštanjer bio objavljen još 2. srpnja ove godine, a ugovor je s tvrtkom KL-Sport oprema d.o.o. iz Karlovca sklopljen 14. srpnja s rokom izvođenja radova od 45 dana. Izvođač je 3. rujna završio s radovima, nakon čega je u više navrata pristupio ispravljanju nedostataka, ali svaki put neuspješno.

Nedostaci se (više) ne otklanjaju

"Zapisnikom o primopredaji i okončanom obračunu utvrđeno je da nisu ispunjeni uvjeti za primopredaju jer radovi nisu izvedeni sukladno ugovoru i pravilima struke što je potvrdio i nadzorni inženjer u svom očitovanju o nedostacima i Elaboratom osiguranja dokaza o izvedenim radovima montaže sportskog poda izrađenom po ovlaštenom sudskom vještaku građevinske struke", vele u Gradu te dodaju da, neovisno o nalazima struke, izvođač radova KL-Sport oprema i dalje tvrdi da su radovi izvedeni sukladno ugovoru i ne odaziva se na pozive za otklanjanje utvrđenih nedostataka.

Dodaju i da pokušaj nabave sportskog poda izravno od proizvođača u Portugalu nažalost nije uspio jer ga proizvođač ne želi isporučiti mimo generalnog zastupnika koji je ujedno i izvođač radova. Stoga je, da bi se čim prije sportska dvorana stavila u funkciju, pred Općinskim sudom u Puli pokrenut postupak osiguranja dokaza izvedenih radova.

- Sigurnost djece nam je na prvom mjestu pa ćemo stoga pokrenuti sve potrebne korake i insistirati na rješenju koje bi im omogućilo da vježbaju u dvorani koja ispunjava najveći stupanj sigurnosti, vele iz Grada te napominju da će tek po dovršetku dogovorenih radova i ispunjenju svih ugovornih obveza, izvođaču radova isplatiti ugovoreni iznos. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter