Obnovljen Etnografski muzej

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujski je Etnografski muzej ponovno otvorio svoja vrata nakon cetverogodišnje pauze, i to izložbom fotografija «Švedske teksture» austrijskog autora Wolfganga Fürsta, jednog od sudionika novigradskog Foto ex-temporea.

Dogadaj je uprilicen u povodu Tjedna istarskih muzeja i Dana grožda.

- Konacno smo uspjeli otvoriti muzej i u taj se poseban, topli ambijent izložba izvrsno uklopila. Kad radiš sa srcem i entuzijazmom sve polako pocinje dolaziti na svoje mjesto i ovaj je dogadaj na tom tragu, rekao je gradonacelnik Edi Andreašic.

Ravnateljica Puckog otvorenog ucilišta Lorella Limoncin Toth je kazala da su zahvaljujuci Gradu u potpunosti obnovili elektro-instalacije i postavili adekvatan sustav rasvjete. Eksponati su takoder «osvježeni». Stalni postav cine dijelovi namještaja, pribor i alati s podrucja Istre koji docaravaju unutrašnjost doma i radnog prostora s tkalackim stanom, kovacnicom i uljarom.



- Potrudit cemo se organizirati zanimljive izložbe tijekom cijele godine i ovaj prostor uciniti mjestom susreta, istaknula je, najavljujuci osnivanje društva prijatelja muzeja kroz koji planiraju stvoriti fond za etnografski i gradski muzej te tematske izložbe o bujskim licnostima i dogadajima.


Podijeli: Facebook Twiter