Obnovljen djecji vrtic Vrtuljak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obnovom vrtica Vrtuljak u Marcani, teškom oko 100 tisuca kuna opcinskog novca, ostvareni su uvjeti za formiranje još jedne odgojne grupe. Službeno odobrenje stiglo je i iz Ureda državne uprave. Vrtic je nakon adaptacije dobio i zaseban ulaz, umjesto zajednickog s OŠ Marcana, te dva potpuno nova sanitarna cvora, hol, garderobu te prostoriju za ravnateljicu. Pregradivanjem velike središnje prostorije dobivene su dvije zasebne.

"Zbog velikog interesa roditelja i povecanja broja djece vec prije smo razmišljali o proširenju vrtica i sad se to konacno dogodilo. Imamo dvije mješovite grupe, jedna je s djecom od tri do šest godina, druga od cetiri do pet godina. O njima se brinu cetiri tete, kuharica i spremacica", rekla nam je ravnateljica vrtica Klara Lukašic Buic.

Najavila je nove programe te istaknula da ove godine u njihovom podrucnom odjeljenju u Raklju pocinje program ranog ucenja talijanskog jezika te da ce vrtici u suradnji s Obiteljskim centrom Istarske županije provoditi program "Odgoj s osmjehom" namijenjen iskljucivo roditeljima, a u koji ce biti ukljuceni i odgajatelji. Sredinom studenog roditelji ce se prvi put okupiti u rakljanskom vrticu, a u Marcani pocetkom sijecnja.


Podijeli: Facebook Twiter