Obnovili zavjete nakon 60 godina braka

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Bračni par Marija i Viljam Petek prije 60 godina svoje su sudbonosno "da" izrekli u Puli. Bio je to pečat velike ljubavne priče koja traje sve do današnjih dana. Naime, svečanost vjenčanja dogodila se na dan 8. travnja 1957. godine, kada je Viljam svoju buduću suprugu iznenadio, doveo u Pulu i oženio.

Ceremoniju vodio sin

Kako su i sami kažu, od tada ih za ovaj grad vežu samo najljepše uspomene. Svoju su priču ispričali najmilijima, sinu Danijelu koji ih je, znajući koliko ih lijepih uspomena veže za Pulu, u povodu godišnjice braka "slučajno" doveo u Gradsku palaču na Forumu i simbolično ih ponovno vjenčao. U krugu uže obitelji neslužbenu ceremoniju održao je sin i svojim roditeljima poklonio najljepši poklon koji su mogli očekivati.

Nakon što su gospodin i gospođa Petek ponovno obnovili svoje zavjete, čestitke im je uputio i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji im je pritom zaželio sve najbolje, puno ljubavi i sretnih dana svog budućeg zajedničkog života.

Pula - grad zaljubljenih

Marija i Viljam Petek, koji inače žive u Sloveniji, današnji će dan zasigurno pamtiti cijeli život. Uz svoje najmilije ponovno su  oživjeli nezaboravne trenutke sreće i ispunili ih novim emocijama.

Inače, Pula se u više navrata pokazala kao prvi izbor za mnoge parove iz raznih krajeva i država za izricanje sudbonosnog "da" u prekrasnoj povijesnoj građevini Gradske palače na glavnom Trgu Forumu.

Iz Grada Pule su bračnom paru Petek poželjeli sve najbolje, a ujedno i pozvali sve buduće mladence i one koji svoju ljubavnu priču žele ponovno proživjeti, da svoje zavjete bezgranične ljubavi kažu upravo u Puli, jednom od najljepših gradova Mediterana i šire.

(S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)




Podijeli: Facebook Twiter