Obnova vodovodne mreže u Valturi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodovodu Pula odobreno je 6,5 milijuna kuna iz europskih fondova namijenjenih obnovi pet kilometara vodovodne mreže u Valturi. Sredstva su odobrena u sklopu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine, a Vodovod ovu investiciju provodi u suradnji s Općinom Ližnjan. U tu su cijenu, osim samih radova, uračunate i konzultantske usluge te nadzor.

- Dobivenim će se novcem obnoviti i modernizirati postojeća vodovodna mreža u naselju Valtura, a cilj je projekta doprinijeti povećanju kapaciteta i kvalitete vodoopskrbe lokalnog stanovništva, kao i osiguranje kontinuirane kontrolirane vodoopskrbe stanovnika naselja kvalitetnom vodom za piće, kaže ližnjanski načelnik Marko Ravnić.

Rekonstruirat će se postojeći cjevovod novim cijevima od nodularnog lijeva (DN 100) u ukupnoj dužini od oko 4.950 metara i PE-HD cijevima (DN 63) u dužini od oko 450 metara. Trasa novog vodoopskrbnog cjevovoda tlocrtno je smještena u trup postojećih asfaltiranih prometnica.

- Prema ugovoru o financiranju, potpisanim s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, razdoblje ulaganja je 36 mjeseci od datuma donošenja odluke. Sukladno tome pripremljena je natječajna dokumentacija za postupak administrativne kontrole prije objave samog natječaja, napominje Ravnić. Planirani rok izvođenja radova je devet mjeseci, no rok će se uskladiti u skladu s općinskom Odlukom o zabrani radova tijekom sezone.

- Iznimno me raduje činjenica što je Općina Ližnjan napokon dobila "ozbiljniji" novac iz europskih fondova, pa nastavljamo s projektima. Uvjeren sam da će ovakvih i sličnih uspješno prijavljenih projekata biti i u idućem razdoblju i da smo na pravom putu oporavka i razvitka općine, izjavio je Ravnić. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter