Obnova fasade zaprijetila prolaznicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugo ocekivana obnova fasada derutnih pulskih zgrada u samom srcu urbane sredine - u ulici Sergijevaca nasuprot Gospe od Milosrda - nije oduševila ondašnje trgovce, ugostitelje a niti prolaznike, neki od kojih su za dlaku izbjegli bliski susret s dijelovima oronulog procelja.

Nekoliko gradana javilo se našoj redakciji nakon što su u petak popodne svjedocili nemilim dogadajima, jedan kojih je se desio u trenutku kada je ispred zgrade prolazila obitelj s bebom u kolicima. Kako kažu, veliki komad kamena pao je na pola metra od kolica, zbog cega se beba rasplakala a roditelji itekako uplašili. Obratio nam se i citatelj kojemu je takoder kamen umalo pao na glavu.

Iako je na zgradu postavljena skela i naizgled potrebno osiguranje cilj ocito nije postignut. Osim toga, iako smo u listopadu gostiju je još uvijek puno pa ulicom tijekom dana vlada gužva zbog cega je mogucnost nesreca velika. Upravo zbog turista i popratne zarade negoduju trgovci i ugostitelji koji su po još uvijek lijepom vremenu morali ukloniti placene terase. (I. N. T.)


Podijeli: Facebook Twiter