Obnova fasada jeftinija za 30 posto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U projektu "Dolcevita", kojim Grad Pula sufinancira sanaciju procelja i krovišta u starogradskoj jezgri, od pocetnih devet ostalo je pet gradevina. No, i one su, prema svemu sudeci, još daleko od pocetka sanacije.

Suvlasnici zgrada ukljucenih u projekt su, medu ostalim, zatražili vece financijsko ucešce Grada Pule. Umjesto toga, predložene su izmjene i dopune gradske odluke o sanaciji i obnovi procelja i krovišta koje tek trebaju biti prihvacene. Prijedlog izmjena i dopuna je pripremljen i o njegovom usvajanju odlucivatce se na iducem Gradskom vijecu.

- Sa suvlasnicima koji su još ukljuceni u projekt održano je nekoliko sastanaka na kojima smo analizirali sve njihove primjedbe. Na posljednjem sastanku, nacelno je dogovoren primjer izvedbenog troškovnika prema kojem je cijena 30 posto manja i to je dobar temelj za daljnje korake, odnosno realizaciju projekta, rekao je procelnik nadležnog gradskog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat.

Na što se izmjene i dopune gradske odluke konkretno odnose još nije poznato, no Prhat je napomenuo da je kljucan prijedlog o izmjeni nacina sufinanciranja, odnosno prijedlog odluke da Grad u vecoj mjeri sudjeluje u financiranju projekta.


Podijeli: Facebook Twiter