Obnova dvorane u Labinu u proljeće 2015.

Skupština Saveza sportova (I. RADIĆ)
Skupština Saveza sportova (I. RADIĆ)

Gradonačelnik Labina Tulio Demetlika najavio je da će cjelovita obnova dotrajale srednjoškolske dvorane započeti iduće godine na proljeće. Ova će godina, kazao je na preksinoćnjoj sjednici Skupštine labinskog Saveza sportova, biti u znaku pripreme tehničke dokumentacije i osiguranja svih dozvola, a sa Županijom se već pregovara oko prenošenja dvorane i zemljišta u vlasništvo Grada.

To je potrebno učiniti jer Grad rekonstrukciju labinskog "sportskog hrama" - izgrađenog još 1978. godine kad su legendarne "labudice", rukometašice Rudara, ušle u Prvu ligu - planira financirati kreditom, moguće i preko tvrtke koja bi se osnovala za upravljanje sportskim objektima.

- Prije obnove dvorane moguće je izgraditi onu pomoćnu na lokaciji srednjoškolskog igrališta, da se nastava tjelesnog odgoja i treninzi klubova sve vrijeme mogu normalno odvijati. Od planiranih sportskih objekata najbrže se može natkriti boćalište u Labinu, napomenuo je gradonačelnik.

Spomenuo je i da se u roku od četiri godine treba izgraditi pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom i atletskom stazom u Vinežu.

- Sportska zona Kršin je dugoročni plan; to je, budimo iskreni, financijski zahtjevan zalogaj, ne samo zbog izgradnje objekata, nego i zbog potrebe otkupa privatnog zemljišta, dodao je Demetlika. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter