Obnova bivše garnizonske ambulante u roku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do ljeta iduce godine trebala bi završiti rekonstrukcija i dogradnja nekadašnje zgrade garnizonske ambulante na pulskom Monte Zaru, u Rovinjskoj ulici, u koju je planirano preseljenje Županijskog i Opcinskog državnog odvjetništva te gruntovnice Opcinskog suda.

Kako doznajemo od savjetnika za provedbu projekta potpore pravosudnom sektoru u Ministarstvu pravosuda Nenada Vukadinovica, tijekom izvodenja radova razgradnje dijela objekta pojavile su se okolnosti zbog kojih je bilo potrebno izmijeniti dio radova.

- One se uglavnom odnose na lošije stanje dijelova objekta u odnosu na ono utvrdeno u trenutku izrade projektne dokumentacije, što nije neuobicajeno za ovakvu vrstu radova. Tako ce biti potrebno promijeniti potpuno dotrajalu krovnu konstrukciju, a zbog nedostatka dijela temelja dogovoreno je dodatno temeljenje te izrada novog proracuna statike. Unatoc tomu, u ovom trenutku ne ocekujemo produljenje roka za dovršetak radova, kazao je Vukadinovic.

Prema pocetnim predvidanjima, oni bi trebali trajati jedanaest mjeseci od potpisivanja ugovora s izvodacem. Do toga je došlo sredinom ožujka prošle godine, kada su na natjecaju kao najpovoljnije ocijenjene tvrtke Lavcevic d.d. iz Splita i TEH-Gradnja d.o.o. iz Zagreba, dok ugovorena cijena iznosi 15 i pol milijuna kuna. Tim bi novcem zgrada od dvije etaže, odnosno prizemlja i kata, ukupne površine 2.093 cetvorna metra trebala biti u potpunosti rekonstruirana te u manjoj mjeri dogradena.

Planirana je kompletna sanacija konstrukcije, obnova ili izgradnja instalacija vodovoda, kanalizacije, grijanja, hladenja i ventilacije, ugradnja lifta te uredenje procelja. Takoder, namjerava se osigurati prilaz zgradi iz Arsenalske ulice.

Novac za rekonstrukciju osiguran je zajmom Medunarodne banke za obnovu i razvoj u sklopu petogodišnjeg Projekta potpore pravosudnom sektoru (JSSP), ciji je cilj poboljšati ucinkovitost pravosudnog sustava putem potpore provedbi kljucnih reformi važnih za modernizaciju i uskladivanje hrvatskog pravosudnog sustava s EU-standardima. (I. N. TURKOVIC, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter