Obnova benzinske postaje na Velom Vrhu

Jedna od preostalih neuređenih Ininih benzinskih postaja je ona na Velom Vrhu  (M. MIJOŠEK)
Jedna od preostalih neuređenih Ininih benzinskih postaja je ona na Velom Vrhu (M. MIJOŠEK)

S obzirom da su Hrvatske ceste raspisale natječaj za rekonstrukciju prvog kilometra Vodnjanske ceste, upravo od Inine benzinske postaje na adresi Vodnjanska 10 prema Vodnjanu te da će se prilikom rekonstrukcije, koja je najavljena za ovu godinu, rekonstruirati i raskrižje Vodnjanske i Fažanskom cestom, točno preko puta same Inine benzinske postaje, gdje bi se trebao izgraditi kružni tok, zanimalo nas je hoće li će možda i Ina krenuti u obnovu te svoje benzinske postaje. 
 
Prilagodba rekonstrukciji
 
Valja napomenuti da je to i jedna od rijetkih preostalih benzinskih postaja Ine u Puli (uz onu na Verudi) koja, u odnosu na ostale benzinske postaje, nisu obnovljene.
"Ina planira temeljitu rekonstrukciju benzinske postaje Pula-Veli Vrh. U skladu s time, naše su stručne službe u kontaktu s predstavnicima Grada Pule i Hrvatskih cesta da bi se projekt rekonstrukcije prilagodio budućim prometnim rješenjima u neposrednoj blizini benzinske postaje. Po konačnom usklađenju bit će moguća i realizacija same rekonstrukcije", odgovorili su nam iz Ininog Sektora korporativnih komunikacija.
Do planiranja rekonstrukcije benzinske postaje na Velom Vrhu došlo je nakon što su početkom godine Hrvatske ceste raspisale natječaj za izvođača radova u projektu rekonstrukcije državne ceste D 75, odnosno dionice Vodnjan - Pula, u duljini od jednog kilometra. Procijenjena vrijednost radova iznosi 16,3 milijuna kuna. Ponude zainteresiranih izvođača Hrvatske ceste primaju do Valentinova, 14. veljače, pa je za pretpostaviti da će i Ina do tada znati kako će se u sve to uskladiti njihov projekt rekonstrukcije benzinske postaje.
 
Radovi nakon sezone
 
Sama rekonstrukcija Vodnjanske ceste, za koju je raspisan natječaj, obuhvatit će kilometar dionice od Inine benzinske postaje na Velom Vrhu do izlaza iz Pule u smjeru Vodnjana. Uz rotor na križanju s Fažanskom cestom, rekonstrukcija uključuje i izgradnju kružnih tokova za naselja Valdenaga i Ruban, a također se 
namjeravaju riješiti i brojni sporedni ulazi na Vodnjansku cestu. Rekonstrukcijom će se prvi kilometar ceste proširiti za oko tri metra, izgraditi će se autobusna stajališta, biciklističke staze, javna rasvjeta te oborinska odvodnja posebno važna za Veli Vrh, kao i presložiti postojeće instalacije.
 
Radovi će se odvijati u dvije faze kako bi se što manje utjecalo na turističku sezonu. Stoga će se druga faza rekonstrukcije, odnosno značajniji radovi, najvjerojatnije izvoditi nakon turističke sezone, od listopada, odnosno studenog ove godine, a vjerojatno će se tada raditi i na obližnjoj benzinskoj postaji. (G. ROJNIĆ)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter